Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

"Βιοκλιματικό - Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο Δήμου Νέας Σμύρνης", και 24 μήνες τι κάνουμε;

του Δημήτρη Πετρόπουλου

Σε δημοπράτηση είναι επίσημα το μεγαλύτερο αθλητικό έργο υποδομής εδώ και χρόνια στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα μιλάμε για την κατασκευή Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου 3.500 θέσεων το οποίο
ονομάζεται "Βιοκλιματικό - Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο Δήμου Νέας Σμύρνης".

Το έργο ήταν μία απαίτηση του Δήμου εδώ και πολλά χρόνια. Το κόστος του είναι 20,85εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 16.814.516,13 ευρώ). Η ημέρα του διαγωνισμού είναι στις 19 Σεπτεμβρίου 2017.

Το έργο έχει διάρκεια 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και αυτό σημαίνει ότι αν ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες μέσα στο 2018, τότε θα ολοκληρωθεί εντός του 2020.

Φορέας Υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Αττικής και το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της, αναμένεται δε να τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών τεχνικών εταιρειών.''

Ολόκληρο το θέμα στο http://www.ypodomes.com/index.php/astiki-anaptiksi/athlitikes-ypodomes/item/41612-se-dimopratisi-i-kataskevi-neou-kleistoy-gymnastiriou-sti-nea-smyrni-me-20-8ekat-evro

Προφανώς δεν είναι δυνατόν το έργο να ξεκινήσει πριν το τέλος της αθλητικής χρονιάς 2017-18. Για το απαραίτητο έργο πολλά γράφτηκαν και πολλά ακούστηκαν. Από το "ποιανού έργο είναι" πολιτικά, μέχρι και για το υπέρογκο κόστος -του προϋπολογισμού- φυσικά.

Απορίες όμως υπάρχουν:

- Η Πανιώνια Οικογένεια των ερασιτεχνικών τμημάτων που θα φιλοξενηθεί; Η Νέα ΚΑΕ Πανιώνιος, που είναι υπό σύσταση, πού θα παίζει;

- Μικρότερες ομάδες που "δουλεύουν" και παίζουν στο σημερινό Αρτάκης τι θα κάνουν;

-Οι κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου πού θα πάνε;

Αυτές είναι μόνο κάποιες αθλητικές και κοινωνικές απορίες -και όχι απορίες σχετικά με τη διαδικασία κατασκευής του έργου - ύψος προϋπολογισμού, μελέτη, ρυθμίσεις κυκλοφορίας κλπ- που φυσικά είναι απαραίτητο για την πόλη.

Υπάρχει χρόνος, αλλά οι παραπάνω αποφάσεις απαιτούν σχεδιασμό, οικονομικό αρχικά, που την σημερινή εποχή είναι το μεγάλο πρόβλημα, όπως και αυτό της εύρεσης αθλητικών εγκαταστάσεων σε αποδεκτή απόσταση από την πόλη.

Το θέμα αφορά χιλιάδες Νεοσμυρνιώτες αθλητές, προπονητές και γενικά τον κόσμο που σχετίζεται και με τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό.

Βέβαια στο τέλος, το έργο που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, θα ανταμείψει την πόλη, αλλά σύντομα πολλά και μεγάλα προβλήματα που ήδη απασχολούν σοβαρά τα σωματεία πρέπει να απαντηθούν. Εκτός αν δεν καταφέρουν οι αρμόδιοι να τα ξεπεράσουν και το έργο δεν προχωρήσει ή καθυστερήσει. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο έργο χρόνια είχε έτοιμες μελέτες και χρηματοδότηση...

nstv.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου