Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Καλό ταξίδι Κυρ Βαγγέλη μας…



Τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 έφυγε από κοντά μας ο Βαγγέλης Δ. Βάσσιος, ένας πολύ καλός άνθρωπος, αγωνιστής της ζωής και ενεργός πολίτης.

Ο Κυρ Βαγγέλης γεννήθηκε στο Ριζοβούνι της Πρέβεζας το 1931, και από νεαρή ηλικία ήταν ο βασικός πυλώνας για την επιβίωση και το μεγάλωμα της οικογένειας ενώ σαν έφηβος εντάχθηκε στο ΕΑΜ και στην μεγάλη ιδέα της απελευθέρωσης από τους Γερμανούς.

Το 1959 παντρεύτηκε τη Μαρία Βέργου και απέκτησαν δύο παιδιά, το Δημήτρη και το Βασίλη. Από το 1963 μετανάστευσαν στη Γερμανία, όπου εργάστηκε στα ανθρακωρυχεία και στη συνέχεια στους Γερμανικούς σιδηρόδρομους

Εντάχθηκε στην ΕΔΑ και ανέπτυξε έντονη αντιδικτατορική δράση, συμμετέχοντας ενεργά στην Ελληνική Κοινότητα του Αννοβέρου.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1980, συνεχίζοντας την κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα, εκλέχθηκε Συνοικιακός Σύμβουλος στο Ελληνικό και ήταν η ψυχή της δημιουργίας του Συλλόγου Ηπειρωτών Ελληνικού, διατελώντας Πρόεδρός του επί σειρά ετών.

Πρωτοστάτησε στη συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς και συμμετείχε ενεργά στη δημιουργία του ενιαίου Συνασπισμού στο Ελληνικό ενώ διετέλεσε και Γραμματέας της Τοπικής του Οργάνωσης. Παρέμεινε μέχρι το τέλος πιστός στην ιδέα της συνεργασίας και της ενότητας των δυνάμεων της Αριστεράς.

Από τα πιο ενεργά και συνεπή μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Ελληνικού, θα θυμόμαστε την παρουσία και τις παρεμβάσεις του μέχρι και στην τελευταία συνέλευση της Οργάνωσης Μελών, που στόχο είχαν την αναβάθμιση της περιοχής αλλά και τη συνεργασία στην Αριστερά.

Μετά από επιθυμία του, η κηδεία θα γίνει την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 στις 16.00, στο Ριζοβούνι Πρεβέζης.

Καλό ταξίδι Σύντροφε…


Οι Σύντροφοι και οι Συντρόφισσες της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ελληνικού
10 Οκτωβρίου 2017


2 σχόλια:

  1. Καλό σου ταξίδι σύντροφε, στό επανειδείν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόλις τώρα το πληροφορήθηκα και εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή