Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Ένοχος για «εγκωμιασμό εγκλήματος» πρώην γυμναστής του 3ου ΓΕΛ Παλαιού Φαλήρου

Ένοχος κρίθηκε ο συνταξιούχος πλέον καθηγητής φυσικής αγωγής του 3ου ΓΕΛ Π. Φαλήρου, Νικόλας Γραμματικάκης, από το Πλημμελειοδικείο Αθηνών για το αδίκημα του «εγκωμιασμού
εγκλήματος που διαπράχθηκε».

Το έγκλημα δεν ήταν άλλο από το μαχαίρωμα του 16χρονου μαθητή Φοίβου Δ. από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Αποστολόπουλο στις 28 Ιανουαρίου 2013 έξω από το σχολείο του και το δικαστήριο επέβαλε ποινή 1 έτους με τριετή αναστολή στον γυμναστή.

Γονείς της περιοχής, λίγες βδομάδες μετά την επίθεση, είχαν υποβάλει υπόμνημα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δ' Αθήνας, ζητώντας διερεύνηση της συμπεριφοράς του καθηγητή, ο οποίος, μεταξύ πολλών άλλων, είχε φτάσει να απειλεί μαθητές ότι «θα πάθουν τα ίδια» με το θύμα της δολοφονικής επίθεσης.

Λόγω της συνταξιοδότησής του, δεν έγινε υπηρεσιακή διερεύνηση, η υπόθεση όμως κατέληξε σε εισαγγελέα ο οποίος άσκησε αυτεπάγγελτη δίωξη στον γυμναστή, που διατηρούσε καλή σχέση με τον εξωσχολικό δράστη της επίθεσης.

Υπενθυμίζεται πως στις 4 Ιουνίου 2014 το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών μετά από 8 συνεδριάσεις επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 6 μηνών χωρίς αναστολή στον Γιώργο Αποστολόπουλο για το αδίκημα «της απόπειρας ανθρωποκτονίας, τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο».

Στις 25 Ιουνίου 2015, τη μετατροπή της κατηγορίας της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη με ενδεχόμενο δόλο αποφάσισε, με ψήφους 4-3, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών για τον Αποστολόπουλο, μειώνοντας την ποινή του σε 6 χρόνια και 6 μήνες, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται πως ο Αποστολόπουλος κατηγορείται επίσης για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε:

efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου