Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης: Οι δυο πρώτες υποψηφιότητες για τη δημαρχία από το χώρο της Αριστεράς

Τα δημοσιεύματα της Εφημερίδας των Συντακτών
με τους δυο υποψηφίους στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης
Ανακοινώθηκαν οι δυο πρώτοι υποψήφιοι δήμαρχοι Ελληνικού-Αργυρούπολης από τον χώρο της Αριστεράς που αναμένεται να αντιπαρατεθούν σκληρά με τον σημερινό δήμαρχο κ. Κωνσταντάτο, ο οποίος στα τέσσερα χρόνια της θητείας του δίχασε την πόλη, ενώ φέτος άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου φέρνοντας στη μαθητική παρέλαση ακροδεξιές παραστρατιωτικές ομάδες ένστολων φασιστών & ρατσιστών.

Αναμένεται βέβαια και μια υποψηφιότητα από τον χώρο του ΚΚΕ με πιθανότερο τον Θοδωρή Λιάπη (αφού μέχρι τώρα "δεν έχει βγει μπροστά" κάποιο άλλο στέλεχος του κόμματος), ενώ πιθανολογείται ότι υποψηφιότητα για μια θέση στον θεσμό θα κατατεθεί και από τον λεγόμενο "αντικαπιταλιστικό" χώρο που μέχρι τώρα δεν ήθελε αλισβερίσια με θεσμούς & θεσμικούς παράγοντες.


Η πρώτη υποψηφιότητα που έγινε γνωστή είναι του Χρήστου Κορτζίδη και η γνωστοποίησή της έγινε μέσω δημοσιεύματος της Εφημερίδας των Συνατακτών (5.11.2018), το οποίο κοινοποιήθηκε στην ομάδα της Δημοτικής Συνεργασίας στο facebook την επόμενη μέρα (6.11.2018).

Δεύτερη υποψηφιότητα από το χώρο της Αριστεράς είναι αυτή του Θοδωρή Μπούφη, η οποία ανακοινώθηκε την Τετάρτη 7.11.2018 από τη σελίδα της νέας παράταξης που φέρει το όνομα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝ-ΠΟΡΕΥΣΗ", η οποία πραγματοποίησε το Ιδρυτικό Συνέδριό της το Σαββατοκύριακο 3 & 4 Νοεμβρίου, όπου εκλέχθηκε ο επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος.

Στους πέραν της Αριστεράς χώρους έχουν ανακοινωθεί ήδη δυο υποψηφιότητες, χωρίς να είναι βέβαιο ότι "θα κόψουν το νήμα".

Από τη δημοτική κίνηση "Ξανά η Πόλη Μπροστά" ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Κώστα Στέφα, ο οποίος είναι γραμματέας της Ν.Ε. του ΚΙΝ.ΑΛ., όμως δεν φαίνεται να έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας του συντονιστικού οργάνου της τοπικής οργάνωσης.

Τέλος την υποψηφιότητά του με τη δημοτική κίνηση "Νέα Πόλη" έχει ανακοινώσει από το καλοκαίρι ο Μιχάλης Σταυρόπουλος, ο οποίος είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και η υποψηφιότητά του σηματοδοτεί τη διαίρεση αυτού του κόμματος και στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου