Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Προβολή της ταινίας «Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας» στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Κυριακή 16/12


Με την αμερικανο-αργεντίνικη κοινωνική περιπέτεια «Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας - Diaros de Motocicleta» του Βάλτερ Σάλες, συνεχίζονται οι προβολές του μήνα στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 8.00μμ.

Πρόκειται για ένα μέρος της ζωής του Τσε Γκεβάρα που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα ανάδειξή του σε σύμβολο της επανάστασης,
ενώ οι σινεφίλ μπορούν να απολαύσουν τα chips, το ρόφημα, το αναψυκτικό ή το ποτό τους στον φιλόξενο Χώρο.


Λίγα λόγια για την ταινία:


Αμερικανο-αργεντίνικη κοινωνική περιπέτεια, 2004, έγχρωμη, 128΄, σε σκηνοθεσία Βάλτερ Σάλες, με τους: Γκαέλ Γκαρσία Μπενράλ, Ροντρίγκο ντε λα Σέρνα, Μία Μαέστρο.

Το 1952 δύο Αργεντίνοι φοιτητές της ιατρικής, ο Ερνέστο Γκεβάρα και ο Αλμπέρτο Γκρανάδα, διασχίζουν τη Νότια Αμερική με μια παλιά μοτοσικλέτα και ελάχιστα χρήματα.

Το πολύμηνο ταξίδι τους παίρνει διαστάσεις βαθύτερης προσέγγισης των κοινωνικών προβλημάτων της περιοχής, κάτι που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα ανάδειξη του Ερνέστο σε σύμβολο της επανάστασης.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου