Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

«Τα Όρια στις ανθρώπινες σχέσεις»: Σεμινάριο ψυχολογίας στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»


Συνήθως όταν ακούμε τη λέξη «όρια», το μυαλό των περισσοτέρων φαντάζεται κάτι αρνητικό και απόμακρο και με την κατανόηση αυτού του ζητήματος συνεχίζει τις εκδηλώσεις διαλόγου ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις».

Το «Καλλίπολις» έχει την τιμή να φιλοξενήσει τον ψυχολόγο - ψυχοθεραπευτή Δημήτρη Κουτζαμάνη, την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στις 7.00μμ, σε ένα σεμινάριο ψυχολογίας - ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Τα όρια στις ανθρώπινες σχέσεις».

Μετά το τέλος του Σεμιναρίου θα ακολουθήσει το πρόγραμμα «Πάντα ν’ ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε» με σπιτικό μπουφέ -ρεφενέ μελών & φίλων της συλλογικότητας για την ενίσχυση του Χώρου- με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον (καθιερωμένο πλέον) φίλο Δημήτρη Γκ.


Για τα όρια στις ανθρώπινες σχέσεις:

Το να θέτουμε όρια στους συνανθρώπους μας είναι καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της συναισθηματικής αλλά και της σωματικής μας υγείας.
Έχοντας υγιή όρια, είμαστε σε θέση να διαφυλάξουμε τον εαυτό μας, να προστατεύουμε την αυτοεκτίμησή μας και τον αυτοσεβασμό μας και να απολαμβάνουμε υγιείς σχέσεις στην καθημερινή μας ζωή.

Συνήθως όταν ακούμε τη λέξη «όρια», το μυαλό των περισσοτέρων φαντάζεται κάτι αρνητικό και απόμακρο.

Για αυτό πολλοί άνθρωποι έχοντας ανάγκη την αποδοχή και την επιβεβαίωση δυσκολεύονται να θεσπίσουν τα όριά τους και προσπαθούν να βρουν τον εαυτό τους μέσα από τα μάτια των άλλων.
Στην προσπάθειά τους να νιώσουν αποδεκτοί και αγαπητοί, κάνουν διαρκώς ό,τι τους λένε, παραβλέποντας τις δικές τους ανάγκες και φυσικά ξεχνούν να πουν «όχι» και να βάλουν τα κατάλληλα όρια.
Θεωρούν πως μέσα από αυτή τη στάση θα κερδίσουν την εύνοια και την αγάπη των συνανθρώπων τους.
Πόσο όμως αυτό τελικά ισχύει;

Η έλλειψη διεκδικητικής συμπεριφοράς πηγάζει από πιθανές ανασφάλειες που έχουν δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου.
Το πρώτο βήμα για να μπορέσουμε να θέσουμε τα όριά μας στους άλλους και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, είναι να αναγνωρίσουμε τις δικές μας αδυναμίες και να προσπαθήσουμε να τις εξαλείψουμε.


Θα είναι μεγάλη χαρά να σας δούμε στη συνάντηση και να μοιραστείτε τις δικές σας ερωτήσεις και απορίες.

Πρακτικά θέματα:

Πότε θα γίνει η συνάντηση: Παρασκευή 15 Νοεμβρίου και ώρα 19.00
Πόση ώρα θα διαρκέσει η συνάντηση: Η συνάντηση διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά
Παρακαλείσθε να έρθετε στο χώρο τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την έναρξη της συνάντησης για την εύρυθμη λειτουργία του σεμιναρίου
Ποιος συντονίζει στο σεμινάριο: Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Δημήτρης Κουτζαμάνης.

Σημαντική υπενθύμιση:

Οι ενδιαφερόμενοι/ες για συμμετοχή στο Μάθημα Μπριτζ, στο Ρέικι και τη Γυμναστική, καθώς και στα σεμινάρια κοσμήματος που θα συνεχισθούν τον Δεκέμβριο, θα πρέπει να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6970081056, ώστε να καθοριστούν τα τμήματα και οι συνεδρίες.

Στο ίδιο τηλέφωνο οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή, ώστε να ορισθεί η ημερομηνία (η μέρα θα είναι Σάββατο) για την εκδρομή/ξενάγηση στο Μουσείο Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα.

Παράλληλα ο Χώρος συγκεντρώνει διάφορα αντικείμενα που δεν είναι χρήσιμα στους κατόχους τους, τα οποία θα εκτεθούν στο Παζάρι του Δεκεμβρίου.


Για το «
Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «
Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.


Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση ή είδη που είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του «Καλλίπολις».

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου