Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Οι Αλκυονίδες μέρες φωτίζουν το αλαζονικό πρόσωπο του ανέμελου, αλλά επικίνδυνου, πρωθυπουργού


Οι εικόνες με το τραπέζωμα των 30 και πάνω ατόμων της κουστωδίας του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι ούτε από άλλον πλανήτη, ούτε από άλλην εποχή και η σύμπτωση με τις Αλκυονίδες μέρες
απλά ρίχνει κι άλλο φως στο αλαζονικό πρόσωπο του ανέμελου, αλλά επικίνδυνου, πρωθυπουργού.

Είναι εικόνες από την Ικαρία το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, την ημέρα που η κυβέρνηση επέβαλε νέα περιοριστικά μέτρα στους πολίτες -με κυρίαρχο την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6.00 το απόγευμα- που και αυτά σήμερα, 09.02.2021, επανεξετάζονται προκειμένου να αυστηροποιηθούν περαιτέρω.

Το επιπλέον εξοργιστικό είναι ότι προσπαθούν να πείσουν -παραπέμποντας στη δήλωση του “φιλοξενούντος” κυβερνητικού βουλευτή Σάμου- ότι το τραπέζωμα ήταν νόμιμο και στα πλαίσια των κανόνων υγειονομικής προστασίας, ενώ καμιά αρχή και κανένας θεσμός της τηλεοπτικής μεταδημοκρατίας μας δεν κινητοποιείται -όχι μόνο για να επιβάλει τα νόμιμα πρόστιμα- αλλά ούτε καν να εξετάσει την καραμπινάτη παραβίαση των κανόνων της πολιτείας.

Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, στέλνονται και ραβασάκια στους παραγωγούς της δημόσιας τηλεόρασης να μην παίζουν την καραμπινάτη παραβίαση της νομιμότητας από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.


Από την άλλη καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες επιβολής προστίμων σε πολίτες που βοηθούν σε σπίτια συνανθρώπους τους με προβλήματα υγείας (λες και αυτά θεραπεύονται δια μαγείας μετά τις 6.00 ή τις 9.00μμ), σε πολίτες για ολιγάριθμες συγκεντρώσεις σε σπίτια που βαφτίζονται “κορονοπάρτι”, σε πολίτες που πίνουν τον καφέ τους στο πάρκο και “τους πήρε η ώρα”, ή για άλλες ήσσονος σημασίας για τη διασπορά του ιού παραβατικότητες.

Γινόμαστε μάρτυρες στο μαρτύριο ολόκληρων επαγγελματικών κλάδων -με κυρίαρχο αυτόν της εστίασης- που κινδυνεύουν με χιλιάδες λουκέτα, αφού οι επιχειρήσεις τους παραμένουν κλειστές για παραπάνω από μισό χρόνο.

Γινόμαστε μάρτυρες για τους πολιτιστικούς συλλόγους -και ειδικά για το “Καλλίπολις” που διαθέτει χώρους 250 τετραγωνικών μέτρων- να θεωρείται συνωστισμός αν συγκεντρωθούν πάνω από 9 άνθρωποι (που κι αυτό είναι ασαφές) και έγκλημα αν παραμείνουν στο Χώρο μετά την ώρα έναρξης της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Ειδικότερα για τον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης “Καλλίπολις -όπως αναφέρει η τελευταία έκκληση του Δ.Σ. του Συλλόγου- η παρατεταμένη καραντίνα, αλλά και τα μέτρα υγειονομικής προστασίας που οφείλουμε να παίρνουμε για τους/τις φίλους/ες του Χώρου και για εμάς, περιόρισαν δραματικά τις δραστηριότητες της συλλογικότητας.

Έτσι οι μόνες -προς το παρόν- δραστηριότητες
που συνεχίζονται διαδικτυακά είναι τα Μαθήματα των Εργαστηρίων Κιθάρας και Φωτογραφίας...

Συνεχίζουμε να προβληματιζόμαστε και να αναζητούμε τρόπους ουσιαστικής παρουσίας παίρνοντας υπόψη τις σχεδόν απαγορευτικές συνθήκες και καλούμε όποιον/α έχει σχετικές ιδέες να μας τις στείλει με μαίηλ.


Πέρα όμως από τις δραστηριότητες, υπάρχουν τα μηνιαία έξοδα και τα μέλη του “Καλλίπολις” έχουν φτάσει σε οριακό σημείο καταβάλλοντας διαρκώς συνδρομές και έκτακτες εισφορές προκειμένου να αντέξει ο Χώρος σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες.

Θεωρούμε λοιπόν αναγκαίο να επαναλάβουμε την έκκληση του Δ.Σ. προς τους/τις φίλους/ες που θεωρούν χρήσιμη την λειτουργία του “Καλλίπολις” για οικονομική ενίσχυση και με καταθέσεις σε τράπεζα που εξυπηρετούνται.

Η επικοινωνία προκειμένου να δοθεί ο τραπεζικός λογαριασμός που εξυπηρετεί γίνεται:
  • στα τηλέφωνα 6972000406 & 2109632224
  • με επώνυμο γραπτό μήνυμα στο 6970081056
  • με email στο kallipolis33@gmail.com
Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι η μέχρι τώρα ανταπόκριση των φίλων είναι θετική και σε αρκετές περιπτώσεις συγκινητική!

Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει και νέο κύμα ενισχύσεων και ιδεών που θα εξασφαλίσουν οριστικά τη βιωσιμότητα του "Καλλίπολις" και θα αποδείξουν ότι τα άδικα, ασύμμετρα και ισοπεδωτικά μέτρα της κυβέρνησης και η ανεύθυνα επικοινωνιακή, αλαζονική
και καταστροφική ανεμελιά του πρωθυπουργού στάθηκαν ανίκανες συνθήκες να βλάψουν το πιο ζωντανό κοινωνικό χώρο της Νότιας Αθήνας.

Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.


Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση ή είδη που είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του «Καλλίπολις».

Ο Χώρος λειτουργεί σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ, όπως ορίζουν οι εκάστοτε κανόνες της πολιτείας.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου