Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014

Ημερομηνία εκλογών ΟΤΑ: Ο ΣΥΡΙΖΑ «σηκώνει» το θέμα πολιτικά & νομικά

«Πολιτικές και άλλες πρωτοβουλίες» προκειμένου να μην περάσει η «απολύτως παράλογη και παράνομη μεθόδευσή της κυβέρνησης σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών παρά το γεγονός ότι έχει συναντήσει τη σφοδρή αντίδραση του νομικού κόσμου, αλλά και πλήθους πολιτικών και
αυτοδιοικητικών στελεχών, που κάθε άλλο παρά «υποκινούμενοι» από το ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να θεωρηθούν», προαναγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη του πρώην υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση στην aftodioikisi.gr, την οποία και επικαλείται εμμέσως πλην σαφώς, με δήλωσή του ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση χαρακτηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης  «ευθέως παράνομη, επιβαρύνει αδικαιολόγητα των κρατικό προϋπολογισμό, σε μία συγκυρία που η κοινωνία καλείται να καταβάλει βαρύ τίμημα, ενώ την ίδια στιγμή δεν έχει καμία αιτιολογική βάση, παρά μόνο τις μικροκομματικές σκοπιμότητες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αποκρύψουν κατά το δυνατόν το μήνυμα καταδίκης που θα στείλουν οι πολίτες και στις αυτοδιοικητικές και στις ευρωπαϊκές κάλπες.»

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Σε σχέση με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την παράνομη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 18 και 25 Μαΐου, αντί της 25ης Μαΐου και 1ης Ιουνίου που είναι το ορθό, ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

Η κυβέρνηση εμμένει στην απολύτως παράλογη και παράνομη μεθόδευσή της σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, παρά το γεγονός ότι έχει συναντήσει τη σφοδρή αντίδραση του νομικού κόσμου, αλλά και πλήθους πολιτικών και αυτοδιοικητικών στελεχών, που κάθε άλλο παρά «υποκινούμενοι» από το ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να θεωρηθούν.

Η κυβερνητική «λαθροχειρία», προκειμένου οι αυτοδιοικητικές εκλογές να διεξαχθούν μία εβδομάδα νωρίτερα από το κανονικό, είναι ευθέως παράνομη, επιβαρύνει αδικαιολόγητα των κρατικό προϋπολογισμό, σε μία συγκυρία που η κοινωνία καλείται να καταβάλει βαρύ τίμημα, ενώ την ίδια στιγμή δεν έχει καμία αιτιολογική βάση, παρά μόνο τις μικροκομματικές σκοπιμότητες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αποκρύψουν κατά το δυνατόν το μήνυμα καταδίκης που θα στείλουν οι πολίτες και στις αυτοδιοικητικές και στις ευρωπαϊκές κάλπες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να ανεχθεί μικροπολιτικά παιχνίδια που στοχεύουν στη νόθευση της έκφρασης της λαϊκής βούλησης. Θα πάρουμε όλες τις απαραίτητες πολιτικές και άλλες πρωτοβουλίες, προκειμένου να μην επιτρέψουμε σε αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση να συμπαρασύρει τη χώρα στην αντιδημοκρατική της κατρακύλα. Και σε αυτή την προσπάθεια, είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε δίπλα μας όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας.

Πηγή : aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου