Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

το "κόκκινο" πάει θέατρο

Στη βραβευμένη μουσικοθεατρική ουτοπία της ομάδας πείρα(γ)μα "Πλούτος" του Αριστοφάνη.

Μια ειδική γιορτινή ΘΕΑΤΡΙΚΗ βραδιά για τους ακροατές του 105,5 Στο Κόκκινο με τη βραβευμένη παράσταση για τη σκηνοθεσία της Αγγελικής Κασόλα «Πλούτος» του Αριστοφάνη (θεατρικά βραβεία «Κάρολος Κουν 2012» - Ένωση Μουσικών και Θεατρικών Κριτικών).


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ 

ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ – ΑΙΘΟΥΣΑ ΘΕΑΤΡΟ. 
(Πειραιώς 206, Ταύρος).
 
Ένας «Πλούτος» όπως δεν τον έχετε ξαναδεί!!!


ΧΟΡΗΓΟΣ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
Ένα ζωντανό θεατρικό πείραμα της δράσης της ομάδας πείρα(γ)μα «Θέατρο και Κοινωνία»... Η παράσταση συνεχίζει να ταξιδεύει μετά από τρία χρόνια επιτυχημένης πορείας σε Αθήνα και επαρχία με το αίτημα για δημοκρατία, δικαιοσύνη και δίκαιη αναδιανομή του πλούτου ενώνοντας στον κωμικό της χορό, θεατές και σκηνή, ηθοποιούς και μη ηθοποιούς, δημιουργικούς ανθρώπους, συλλογικότητες και κοινότητες... Στην παράσταση αυτή για τους ακροατές του 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ οι ηθοποιοί της ομάδας πείρα(γ)μα βρίσκονται από κι επί σκηνής μαζί με ανθρώπους από διαφορετικά τμήματα της κοινωνίας μετά από ζημώσεις, θεατρικά εργαστήρια, κουβέντες και πειρά(γ)ματα λογιών λογιών. Ενδεικτικά στον κωμικό χορό συμμετέχουν εμβόλιμα, μέλη από τη συλλογικότητα «Η ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ», μέλη από τον πολιτιστικό σύλλογο Αμαρύνθου «Αμαρύσσω», φοιτητές, εκπαιδευτικοί, άνεργοι, συνταξιούχοι και μέλη από τα θεατρικά εργαστήρια δημιουργικού θεάτρου για μη ηθοποιούς της ομάδας πείρα(γ)μα...

Έχει αποσπάσει ενθουσιώδεις και πολυάριθμες κριτικές ως ένα «γνήσιο και ευρηματικό αριστοφανικό ανέβασμα με πρωτοποριακή ματιά», που προκαλεί συνάμα «προβληματισμό κι ευφορία» στους θεατές. Φιλοξενείται φέτος για όλη τη σαιζόν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με πρωινές παραστάσεις για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στον σκηνογράφο του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου Τάσο Ζωγράφο, αγαπημένο φίλο και συνεργάτη της ομάδας πείρα(γ)μα, που η ομάδα είχε την ευτυχία να γνωρίσει και να αγαπήσει λίγο πριν φύγει από τη ζωή.


Οι συντελεστές:
Παραγωγή: Θεατρική ομάδα πείρα(γ)μα - χώρος θεατρικής έρευνας studio 20/21

Μετάφραση: Ειρήνη Μελά
Σκηνοθεσία: Αγγελική Κασόλα
Κινησιολογία: Μυρτώ Παπαδοπούλου
Μουσική Επιμέλεια: Γιάννης Καρούνης
Σκηνικά-Κοστούμια: Ασπασία Μπότα

Ποιητικά κείμενα: Κώστας Βάρναλης, Τάσος Λειβαδίτης, Μήτσος Κασόλας, Μανόλης Πολέντας

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Πλούτος: Παναγιώτης Διαμαντόπουλος
Χρεμύλος: Αλέξανδρος Τρανουλίδης
Καρίωνας: Γιάννης Καρούνης
Πενία/Γριά/Ιερέας: Ειρήνη Μελά
Βλεψίδημος/Συκοφάντης/Νέος: Σπύρος Ξένος
Γυναίκα Χρεμύλου: Μυρτώ Παπαδοπούλου
Δίκαιος: Κώστας Πέτρου
Παιδί/Ερμής: Αχιλλέας Σκεύης
Χορός: Σπύρος Ξένος, Μυρτώ Παπαδοπούλου, Κώστας Πέτρου, Αχιλλέας Σκεύης καθώς και μέλη από τη συλλογικότητα «Η ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ», μέλη από τον πολιτιστικό σύλλογο Αμαρύνθου «Αμαρύσσω», φοιτητές, εκπαιδευτικοί, άνεργοι, συνταξιούχοι και μέλη από τα θεατρικά εργαστήρια δημιουργικού θεάτρου για μη ηθοποιούς της ομάδας πείρα(γ)μα...

Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να στείλετε sms στο 1055, κενό, ονοματεπώνυμο, τη λέξη ΠΛΟΥΤΟΣ, αριθμό θέσεων και αποστολή στο 54045.
(Τιμή εισιτηρίου 10€)




 Πηγή : Κίνηση Ενεργοί Πολίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου