Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

"Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης", από την Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης

Την ταινία του Πέδρο Αλμοδοβάρ "Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης" προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης το Σαββατόβραδο 19 Ιουλίου στις 9.00. Η προβολή θα γίνει στο Πάρκο της 129 ΠΥ (Δραγατσανίου και Πραξιτέλους, κοντά στο Praktiker) και η είσοδος είναι ελέυθερη.

Ολόκληρο το πρόγραμμα προβολών της ΚΙ.Λ.ΕΛ.ΑΡ. θα το δείτε εδώ.

Yπόθεση:
 
Ο Ιβάν μετά από πολλά χρόνια σχέσης με την σύντροφο του και συνάδελφό του στις μεταγλωττίσεις ταινιών, Πέπα την χωρίζει, αφήνοντάς της ένα μήνυμα στο τηλεφωνητή. Η Πέπα ψάχνει απεγνωσμένα να τον βρει και να του ζητήσει εξηγήσεις, αλλά δεν τον βρίσκει πουθενά. Στο σπίτι του θα συναντήσει τη γυναίκα του που έχει βγει πρόσφατα από το ψυχιατρείο, ενώ την ίδια στιγμή η φίλη της Πέπα, Καντέλα έρχεται να μείνει στο σπίτι της, γιατί φοβάται τον τρομοκράτη εραστή της. Μέσα σε όλα αυτά, έρχεται και ο Κάρλος στο σπίτι, ο γιος του Ιβάν με την αρραβωνιαστικιά του!
 
Τέσσερις γυναίκες για δύο άντρες, πολύ χρώμα και θεότρελο σενάριο. Βραβείο ερμηνείας (Κάρμεν Μάουρα) και νεανικής ταινίας στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου, υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα ξενόγλωσσης ταινίας και βραβείο σεναρίου στο φεστιβάλ Βενετίας.
 
Σκηνοθεσία : Πέδρο Αλμοδοβάρ 
Πρωταγωνιστούν : Κάρμεν Μάουρα, Αντόνιο Μπαντέρας, Τζουλιέτα Σεράν
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου