Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Μέρα Μαγιού: η πρωτομαγιάτικη εκδήλωση της Δ.Σ. Ελληνικού-Αργυρούπολης

Την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς τίμησε η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης με μια πολύ ωραία συναυλία στα γραφεία της παράταξης (Τριπόλεως και Ροδοπόλεως) στο Ελληνικό το βράδυ της Παρασκευής 1η Μάη.

Μια βραδιά γεμάτη μουσικές από Ελλάδα, με μελωδίες αγαπημένων συνθετών.

Απολαύσαμε τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Στ. Ξαρχάκου, Στ.Κουγιουμτζή, Μ. Λοΐζου, Γ. Ζαμπέτα, Δ. Μούτση, Β. Τσιτσάνη, Απ. Καλδάρα κ.ά.

Μαέστρος ο Σταύρος Σωφρονάς που έπαιξε πιάνο, στο βιολί ή Μιρέλλα Κώτσαρη και στο τραγούδι ο Στέλλιος Διογένης, μια υπέροχη γνήσια
λαϊκή φωνή και η Ελένη Αναγνωστοπούλου.

Τα κείμενα, που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, είχε επιμεληθεί ο φιλόλογος Νώντας Παντούλας και την αφήγηση έκανε η Γιώτα Περράκη.

Έτσι ο Μπρέχτ με το «Γερμανικό Εγχειρίδιο Πολέμου», ο Τσέχωφ με ένα απόσπασμα από τον Θείο Βάνια, ο Καβάφης με την «Θαλάσσια πανίς» και το απόσπασμα από το μυθιστόρημα του Βάσου Δασκαλάκη «Οι ξεριζωμένοι» ταίριαξαν αρμονικά με τη θεματολογία των τραγουδιών.

Μια βραδιά που θα μας μείνει αξέχαστη και ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Σταύρο Σωφρονά που είχε την πρωτοβουλία να ετοιμάσει και μας προσφέρει ένα τόσο ποιοτικό πρόγραμμα.


Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου