Τρίτη, 4 Αυγούστου 2015

Προσαγωγές δημοσιογράφου και φωτορεπόρτερ στο κέντρο της Αθήνας


Στις αναίτιες προσαγωγές δύο εργαζομένων του Τύπου, ενός δημοσιογράφου και ενός φωτορεπόρτερ προχώρησε σήμερα η αστυνομία από

διαφορετικά σημεία στο κέντρο της Αθήνας.

Χωρίς κανέναν προφανή λόγο και παρότι οι ίδιοι φρόντισαν να δώσουν άμεσα τα στοιχεία τους και να ενημερώσουν τα όργανα της τάξης για τις ιδιότητές τους, προσήχθησαν για να αφεθούν ελεύθεροι λίγη ώρα αργότερα.

Πρόκειται για ακόμη ένα περιστατικό με εργαζόμενους του Τύπου να πέφτουν θύματα αστυνομικής αυθαιρεσίας, ενώ με ανακοίνωσή της η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας αναφέρει:


"Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε.) καταγγέλλει τις αυθαίρετες προσαγωγές φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφων που έγιναν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Οι προσαγωγές έγιναν σε διαφορετικά σημεία της πόλης, χωρίς νόμιμη αιτία και παρά την επίδειξη των αντίστοιχων επαγγελματικών ταυτοτήτων. 
Η αστυνομία θεωρεί ότι η παρουσία των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα συνεπάγεται κατάλυση των θεσμών της χώρας; Ή απλώς επωφελείται από την επικαιρότητα για να συνεχίσει τις παραδοσιακές της πρακτικές εκφοβισμού των εκπροσώπων του Τύπου; 
Η Ε.Φ.Ε. καταδικάζει απερίφραστα κάθε απόπειρα περιορισμού της ελευθερίας του Τύπου και δηλώνει ότι τα μέλη της δεν θα πάψουν να ασκούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο τους δικαίωμα να ενημερώνουν το κοινό."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου