Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Χρ. Βερναρδάκης: Στις ισπανικές εκλογές δεν υπήρξε η συντριβή που συνέβη στην Ελλάδα το 2012 (ηχητικό)

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μιλά στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη για τις Ισπανικές εκλογές, με ποιους ρυθμούς αλλάζει η Ευρώπη και αναλύει - συγκρίνει τις ισπανικές εκλογές με εκείνες στην Ελλάδα το 2012.

Ο ίδιος δήλωσε για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης : «Υπάρχει αλητεία! Δεν πρέπει να φύγεις. Αυτές οι σκληρές νεοφιλιλεύθερες πολιτικές είναι μύθος. Έχουν βαθύνει την ταξική διαστρωμάτωση και αντιπαλότητα».

Ο κ. Βερναρδάκης τόνισε ότι η αντίληψη που επικρατούσε μέχρι πρόσφατα για την κατάρρευση των Podemos, εξαιτίας της συνθηκολόγησης του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύστηκε και παραλλήλισε την ανατροπή στο κομματικό σύστημα με τον «εκλογικό σεισμό» στην Ελλάδα του 2012.



«Πριν τρεις περίπου εβδομάδες κάποιες "δημοσκοπήσεις" στην Ισπανία έδιναν στους Podemos ποσοστό 11% ενώ σήμερα καταγράφουν το διπλάσιο ποσοστό».

Έτσι ο ίδιος θέτει το ερώτημα «αν ο ΣΥΡΙΖΑ παραχωρούσε την κυβέρνηση μπροστά στον εκβιασμό του Ιουλίου, ποια θα ήταν η επίδραση στους Podemos». Τονίζει δε πως η η κυρίαρχη αντίληψη σε ολόκληρο τον κόσμο θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ ένα κεκτημένο για την παγκόσμια αριστερά και δεν θα έπρεπε να χαθεί η ευκαιρία με την εύκολη απόσυρσή του από την εξουσία. Σε μια Ευρώπη νέων ρυθμών, όπου η Αριστερά ανασυγκροτείται δυναμικά, σύμφωνα με τον κ. Βερναρδάκη «πρέπει να δούμε τα πράγματα πιο ανοιχτά, να μην αφήσουμε την επελαύνουσα ακροδεξιά με ανοιχτό πεδίο».

Όσον αφορά στις εκλογές της Νέα Δημοκρατίας, «μόνο πέραν κάθε προσδοκίας δεν ήταν». Λαμβάνοντας υπόψιν την αντίστοιχη διαδικασία εκλογής Προέδρου το 2009, όπου προσήλθαν στη διαδικασία 782.136 άτομα, τα σημερινά στοιχεία που μιλάνε για 400.000 άτομα, δείχνουν μείωση που φτάνει σχεδόν το 50%. Κάτι που δεν θα έπρεπε να προκαλεί εντύπωση εφόσον στο 8ο Συνέδριο του κόμματος το 2010 τα μέλη που συμμετείχαν στις διαδικασίες ήταν 350.000, κατά τον κ. Βερναρδάκη.


Ακούστε:



Πηγή: www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου