Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Έκκληση του πρ. Δημάρχου Αργυρούπολης Δημήτρη Ευσταθιάδη για παρουσία των πολιτών στις δίκες των κληρονόμων Νάστου

Θέλω να ενημερώσω τους κατοίκους μας ότι η ποινική δίκη των κληρονόμων Νάστου για κακουργήματα εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, που ξεκίνησε πριν από 2½ χρόνια (7/4/2014) στο τριμελές Εφετείο κακουργημάτων Αθήνας βρίσκεται προς το τέλος με τις αγορεύσεις των συνηγόρων Δημοσίου και των δήμων μας Αργυρούπολης και Ηλιούπολης.

Οι νομικοί σύμβουλοι των Δήμων και του Ελληνικού Δημοσίου κατέβαλλαν όλα αυτά τα χρόνια μεγάλη προσπάθεια στην υποστήριξη του κατηγορητηρίου, αλλά ίσως είναι η πρώτη φορά που σε μια τόσο μεγάλη υπόθεση, που αφορά στην περιουσιακή κατάσταση των Δήμων και των εγκαταστάσεων που έχουν κατασκευαστεί (Σχολεία, Παιδικοί Σταθμοί, Αθλητικές και Πολιτιστικές Εγκαταστάσεις, το Ωδείο, τα πάρκα κα) δεν έχουμε την παρουσία και υποστήριξη των κατοίκων.


Με την ευκαιρία αυτή να σας ενημερώσω ότι οι κληρονόμοι Νάστου δεν εγκατέλειψαν τις διεκδικήσεις τους όλα αυτά τα χρόνια και με προσφυγές στα πολιτικά δικαστήρια προσπαθούν ακόμα και τώρα που είναι υπόδικοι, να αναγνωριστούν κύριοι της έκτασης της Ηλιούπολης και Αργυρούπολης πάνω από την Κύπρου και μέχρι την κορυφή του Υμηττού.

Επειδή το δικαστήριο του Εφετείου κακουργημάτων σε λίγες μέρες θα εκδώσει την απόφαση, που εάν είναι καταδικαστική πιστεύουμε ότι θα κόψει τις ορέξεις των κληρονόμων στις διεκδικήσεις τους πάνω στα οικόπεδα που κατέχουν οι Δήμοι και το Δημόσιο, η παρουσία σας θα δώσει μεγαλύτερη δύναμη στις προσπάθειες των συνηγόρων.

Οι επόμενες συνεδριάσεις στο Εφετείο, λεωφόρος Αλεξάνδρας και Λουκάρεως.:

  • Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 ώρα 9.30 πμ αίθουσα 70β στον Α΄ όροφο
  • Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 ώρα 9.30 πμ αίθουσα 70δ στον Α΄ όροφο
  • Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 ώρα 9.30 πμ αίθουσα 100δ στον Δ΄ όροφο
Ακόμα να σας πληροφορήσω ότι στην αγωγή των κληρονόμων Νάστου προς το πολυμελές Πρωτοδικείου για όλα τα οικόπεδα του Δημοσίου και των Δήμων, το δικαστήριο απέρριψε με την απόφαση 5309/2011 όλες τις αγωγές για το σύνολο των οικοπέδων.

Κατά της απόφασης αυτής κατέθεσαν έφεση με στόχο να κερδίσουν μία θετική απόφαση που θα παρουσίαζαν στο Εφετείο για κακουργήματα που δικάζονται και να ελαφρύνουν την θέση τους. Το δικαστήριο με την απόφασή του 257/2016 απέρριψε την έφεσή τους και τώρα έκαναν αναίρεση ενώπιον του Αρείου Πάγου.

23 Νοεμβρίου 2016
Δημήτρης Ευσταθιάδης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου