Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Το θρίλερ «Διχασμένο κορμί» του Μπράιαν ντε Πάλμα στον Χώρο «Καλλίπολις», την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 7.00μμ

Το αμερικάνικο θρίλερ του Μπράιαν ντε Πάλμα «Διχασμένο κορμί - Body Double» προβάλλει η Ομάδα Κινηματογράφου του Χώρου Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις».

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 7.00μμ, στον Πολυχώρο «Καλλίπολις» (Καλλιπόλεως 33, Ελληνικό), ο οποίος βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.

Η είσοδος είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης για τις ανάγκες οικογενειών που έχουν πληγεί από την κρίση.



Παράλληλα στον Χώρο, καθημερινά 6.00-10.00μμ, λειτουργεί η Έκθεση Ζωγραφικής «Αλέξανδρος, ο ασυμβίβαστος καλλιτέχνης», η Έκθεση Βιβλίου «Τιμής & Μνήμης του Χρήστου Βλάχου», η Έκθεση Βιβλίου και η Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Ομάδας Βιβλίου.

Δείτε στη συνέχεια το πρόγραμμα προβολών του Δεκεμβρίου:

Κυριακή 03.12.2017 (προβλήθηκε): Το Λιμάνι της Χάβρης - Le Havre
Τρίτη 05.12.2017: Ποιος κλέβει ποιον - Cien años de perdón
Κυριακή 10.12.2017: Διχασμένο κορμί – Body Double
Τρίτη 12.12.2017: Πάση θυσία - Hell or high water
Κυριακή 17.12.2017: Μικρά Αγγλία
Τρίτη 19.12.2017: Κάλιο αργά, παρά αργότερα - Something`s Gotta Give


Λίγα λόγια για την ταινία:

Αμερικάνικη ταινία (Θρίλερ 1984 - έγχρωμο - διάρκεια: 114') σε σκηνοθεσία Μπράιαν ντε Πάλμα με τους: Craig Wasson, Gregg Henry, Melanie Griffith, Deborah Shelton, Barbara Crampton.

Ένας ηθοποιός χάνει το ρόλο του σε μια ταινία τρόμου εξαιτίας της κλειστοφοβίας του. Στη συνέχεια, χάνει τη φίλη του, από κάποιον άλλο.

Τότε εμφανίζεται στη ζωή του ένας περίεργος τύπος που του προτείνει ένα παράξενο παιχνίδι. Του παραχωρεί το σπίτι του και μ' ένα τηλεσκόπιο παρακολουθεί την όμορφη γειτόνισσα που κάνει στριπ-τίζ, ώσπου αυτή να δολοφονηθεί από κάποιον άγνωστο καθώς ο ηθοποιός παρακολουθεί το θέαμα.

Δυνατό σασπένς και έντονες αναφορές στις ταινίες του Χίτσκοκ "Δεσμώτης του ιλίγγου" και "Σιωπηλός μάρτυς".


Περισσότερα για την ταινία από το horrormovies.gr:

Μετά το εξαιρετικό «Dressed To Kill» o μεγάλος Brian De Palma παραδίδει άλλο ένα σπουδαίο θρίλερ με giallo προσανατολισμό, τολμηρές σκηνές και έντονη χιτσκοκική επιρροή. Ένας ερωτικά προδομένος και πάσχων από κλειστοφοβία ηθοποιός ονόματι Jake (Craig Wasson) γίνεται μάρτυρας του φόνου μιας αισθησιακής γυναίκας στο απέναντι σπίτι απ’ αυτό που φιλοξενείται. Στη συνέχεια προσπαθεί να βρει τη λύση του μυστηριώδους εγκλήματος και κλειδί για να το πετύχει είναι μια ελκυστική πορνοστάρ (Melanie Griffith).

Ο De Palma δανείζεται στοιχεία από τον Χίτσκοκ (βλέπε π.χ. το μνημειώδες «Rear Window»), προσθέτει giallo πινελιές και διαχειριζόμενος άψογα το έμψυχο υλικό του δημιουργεί ένα ελκυστικό και γεμάτο φιλμ που μαγνητίζει. Το σενάριο είναι έξυπνο και καλογραμμένο με ελάχιστα προβληματικά σημεία και η σκηνοθεσία έντονη και τολμηρή.

Ο Craig Wasson ενσαρκώνει ιδανικά τον ρόλο του loser ηθοποιού, του απατημένου άνδρα καθώς και του λάγνου ματάκια. Η Melanie Griffith έχει μια άκρως αισθησιακή παρουσία ως η πορνοστάρ Holly βγάζοντας προστυχιά και ερωτισμό με ειλικρινές στιλ και δεν είναι τυχαίες οι εκθαμβωτικές κριτικές που έλαβε από τον τύπο ούτε η υποψηφιότητα της για το βραβείο Β' Γυναικείου Ρόλου στις Χρυσές Σφαίρες. Το cast συμπληρώνεται από τον επίσης σπουδαίο Gregg Henry (Payback, Slither κλπ) και την πανέμορφη Deborah Shelton της οποίας όμως η ερμηνεία είναι ελαφρώς ξύλινη.

Το φιλμ πλαισιώνεται από την υπέροχη, ατμοσφαιρική μουσική του Ιταλού συνθέτη Pino Donaggio με το συνολικό αποτέλεσμα να είναι χορταστικό ακόμα και για τον απαιτητικό θεατή. Το τέλος βέβαια θα θέλαμε να ήταν λίγο πιο προσεγμένο χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχει σασπένς και έτσι όπως είναι.

Πολλές διάσημες ηθοποιοί δοκιμάστηκαν για τον καυτό ρόλο της Holly. Μεταξύ αυτών ήταν οι Jamie Lee Curtis, Brooke Shields και Linda Hamilton. Η τελευταία βλέπετε έπρεπε να προετοιμαστεί για τον ρόλο της στο θρυλικό «The Terminator».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του φιλμ μπορούμε να πάρουμε μια γεύση από διάσημα σημεία του Los Angeles όπου γυρίστηκε το «Body Double» ενώ αξέχαστο θα σας μείνει το βίντεο του super hit «Relax» από το πάλαι ποτέ διάσημο βρετανικό γκρουπ «Frankie Goes to Hollywood» στη σεκάνς όπου ο Craig Wasson συμμετέχει στο γύρισμα μιας πορνοταινίας. Έχουμε δηλαδή «ταινία μέσα στην ταινία» κατά κάποιο τρόπο. Μολονότι το «Body Double» απαξιώθηκε αρχικά από τους κριτικούς, σήμερα έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο του cult με πολλούς οπαδούς να παραμένουν ακόμα πιστοί σ’ αυτή την διαχρονική ταινία του De Palma.

Διαβάστε:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου