Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

«Pulp Fiction»: Η αστυνομική/δραματική ταινία του Tarantino στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»


Με την αστυνομική/δραματική ταινία «Pulp Fiction», του Quentin Tarantino, συνεχίζεται το αφιέρωμα της Ομάδας Κινηματογράφου του Χώρου Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» στον μεγάλο αμερικανό σκηνοθέτη του ανεξάρτητου σινεμά.
 
Η προβολή θα γίνει την Τρίτη 13 Μαρτίου στις 8.30μμ, στον Πολυχώρο «Καλλίπολις» (Καλλιπόλεως 33, Ελληνικό), ο οποίος βρίσκεται
200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου και λειτουργεί καθημερινά από τις 6.00μμ.

Το αφιέρωμα στον Quentin Tarantino περιλαμβάνει ακόμα δύο χαρακτηριστικές ταινίες που θα προβάλλονται διαδοχικά κάθε Τρίτη στις 8.30μμ, ενώ οι προβολές της Κυριακής -με εξαίρεση την 25η Μαρτίου- θα γίνονται στις 8.00μμ.


Η είσοδος είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.



Λίγα λόγια για την ταινία από το clickatlife.gr:

Αμερικανική αστυνομική/δραματική ταινία, 1994, έγχρωμη, 154΄, σε σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο, με τους Τζον Τραβόλτα, Μπρους Γουίλις, Ούμα Θέρμαν, Τιμ Ροθ.


Οι παράλληλες και ενίοτε διασταυρούμενες ιστορίες δύο πληρωμένων δολοφόνων, ενός μποξέρ που τον κυνηγά η μαφία, της ναρκομανούς συζύγου ενός μαύρου γκάνγκστερ, ενός νεαρού ζευγαριού που ληστεύει εστιατόρια και μερικών ακόμα γραφικών χαρακτήρων.
Χρυσός Φοίνικας Καννών.


Όταν το 1994 ο Ταραντίνο δημιουργούσε το «Pulp Fiction», παρουσίαζε στον κόσμο ένα ολόκληρο ολοκαίνουριο κινηματογραφικό κίνημα και ταυτόχρονα, έμπαινε για τα καλά στον παγκόσμιο σκηνοθετικό χάρτη.


Ο τίτλος του Pulp Fiction αναφέρεται στα χαμηλής ποιότητας περιοδικά ποικίλης ύλης που μπορούσε κανείς να βρεί παλιότερα στα περίπτερα, τα οποία μπορούν να περιέχουν τα πάντα, από πορνό μέχρι φτηνά κόμικ επιστημονικής φαντασίας.


Το Pulp Fiction είναι, λοιπόν, ακριβώς αυτό. Ένα σουρεάλ συνοθύλευμα ιστοριών με ελάχιστη νοηματική συνέχεια, πολλή βία, αντισυμβατικό χιούμορ και εντελώς Dafug συζητήσεις που όμως έχουν πλέον γραφτεί στην ιστορία. «Say What One More Time».


Ο Τζουλς Γουίνφιλντ και ο Βίνσεντ Βέγκα δουλεύουν σαν εκτελεστές για τον γκάνγκστερ Μαρσέλους Γουάλας. Σε μια «δουλειά» σώζονται σαν από θαύμα και ο Τζουλς αποφασίζει να τα παρατήσει.


Ο Γουάλας κλείνει συμφωνία με τον μποξέρ Μπουτς Κούλιτζ, να χάσει σε αγώνα που είναι να δώσει και τον πληρώνει για αυτό. Τελικά όμως δεν τηρείται η συμφωνία και ο μποξέρ σχεδιάζει να φύγει από την πόλη.


Αναγκάζεται όμως να γυρίσει μια τελευταία φορά στο διαμέρισμά του για να πάρει μαζί το ρολόι του πατέρα του γνωρίζοντας ότι πιθανώς θα τον περιμένουν εκεί οι εκτελεστές του Γουάλας...

Επόμενη εκδήλωση στο «Καλλίπολις»:

2ήμερο Αφιέρωμα στη Γυναίκα:

  • Παρασκευή 16/3 στις 7.00μμ: Η Κωνσταντίνα Κούνεβα (Ευρωβουλεύτρια), η Φωτεινή Νικηταρά (από τις 600 καθαρίστριες του Υπ.Οικ.) & η Ειρήνη Σιώζου (από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων) συζητούν μαζί μας.
  • Σάββατο 17/3 από τις 8.00μμ: Οι γυναίκες κάνουν πάρτυ

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου