Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021

Κάθε Δευτέρα τα Μαθήματα του Εργαστηρίου Κηπουρικής στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»

Κάθε Δευτέρα, ώρες 7.00 - 9.00μμ, θα γίνονται τα Μαθήματα του Εργαστηρίου Κηπουρικής & Κομποστοποίησης στην πόλη στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις».

Όπως τονίζει η σύμβουλος περιβάλλοντος Τζένη Καλασούντα, η οποία θα κάνει τα μαθήματα:
Σας περιμένουμε με χαρά για να σας δείξουμε πώς μπορείτε να διαχειριστείτε ένα λαχανόκηπο στο μπαλκόνι σας, στην ταράτσα, στην πυλωτή, στην αυλή, στο πάρκο της γειτονιάς.

Θα μάθετε πώς να σχεδιάσετε, στήσετε τον κήπο σας και πώς θα τον συντηρήσετε.
Θα μάθετε για τους σπόρους (σπορείο, συγκομιδή σπόρων, GMO σπόροι), για τα φυτά (φύτευση, μεταφύτευση, αποστάσεις, πότισμα, συγκομιδή, φυτοπροστασία (φυσικά σκευάσματα), κλπ., τα είδη των κήπων, όπως RAISED BED GARDEN ή SPIRE HERBS (σπείρα βοτάνων) ή ένας κήπος για πολίτες με αλλεργία και πολλά άλλα.
Ακόμα πώς μπορείτε να κάνετε κομποστοποιηση τα οργανικά υπολείμματα κάτω από τον νεροχύτη σας, στο μπαλκόνι ή στον κήπο.

Στη διάρκεια των μαθημάτων θα βλέπουμε βίντεο για τα θέματα που θα αναλύουμε, θα μοιραζόμαστε φυλλάδια, θα παίζουμε και θα κάνουμε πρακτική με γλάστρες & ζαρντινιέρες και σε κομμάτια γης που θα μας παραχωρεί το «Καλλίπολις».

Δηλώσεις συμμετοχής στο Εργαστήριο Κηπουρικής & Κομποστοποίησης:
  • στα τηλέφωνα 6907528823 & 6944692711
  • με επώνυμο γραπτό μήνυμα στο 6970081056
  • με email στο kallipolis33@gmail.com

Άλλη Νέα Δραστηριότητα:

Κάθε Τρίτη, ώρα 8.00μμ τα Μαθήματα του Εργαστηρίου Tango με διδάσκοντα τον Μανώλη Κιουτσούκαλη

Σε όλες τις εκδηλώσεις και τα προγράμματα του «Καλλίπολις» τηρούνται όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας και εφαρμόζονται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Πληροφορίες για τα Εργαστήρια Μαθημάτων & Σεμιναρίων που ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.


Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση ή είδη που είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του «Καλλίπολις».

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου