Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Βίκυ Σίμου: η ζωγράφος και έμπειρη καθηγήτρια που διδάσκει στο Εργαστήριο Ζωγραφικής του «Καλλίπολις»

Με μεγάλη πρόοδο των μαθητών/τριών και πολύ θετικά αποτελέσματα προχωρούν τα Μαθήματα του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Χώρου Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» που γίνονται κάθε Τετάρτη, ώρες 6.00-7.30μμ.

Μια πολυσχιδής καλλιτεχνική φύση με μεγάλη εμπειρία στη διδασκαλία, η ζωγράφος Βίκυ Σίμου, διδάσκει σε μικρούς & ενήλικες τα μαθήματα Ζωγραφικής στο «Καλλίπολις» και έχει στόχο να εκτίθενται τα αποτελέσματα
της μαθησιακής διαδικασίας σε μικρά και τακτά χρονικά διαστήματα.

Λίγα λόγια για τη Βίκυ Σίμου:

Πτυχιούχος της 
Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών (Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό) του ΕΑΠ (Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο)
Διπλωματούχος Μονωδίας και πτυχιούχος Αρμονίας από το
 Απολλώνιο Ωδείο Αθηνών

Εικαστικές σπουδές (Ελεύθερο Σχέδιο - Χρώμα - Τεχνοτροπίες Ζωγραφικής κυρίως στην Τεχνοτροπία της Ελαιογραφίας με την Τεχνική των Επιστρώσεων) στα εργαστήρια της Μ. Λιοντάκη, της Μάρθας Ορφανού, του Αλέξανδρου Μάγκου κ.άλ. (έμφαση: στον Νατουραλισμό - Ιμπρεσιονισμό - Μοντερνισμό)

Υπεύθυνη Οργάνωσης Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων στον Θουκυδίδειο Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Αλίμου
Αρμοδιότητες: καλλιτεχνικός σχεδιασμός, οργάνωση παραγωγής, καλλιτεχνική επιμέλεια και παρουσίαση όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων του οργανισμού, όπως: διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων, καλλιτεχνικής φωτογραφίας (επιμέλεια, ξενάγηση), διοργάνωση φεστιβάλ γκράφιτι, φεστιβάλ χορωδιών, μουσικές συναυλίες, λογοτεχνικές και ποιητικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, κλασικού και μοντέρνου χορού, παραστάσεις παραδοσιακών χορών, κ.α

Ερμηνεύτρια Λόγιου και Έντεχνου Ελληνικού Τραγουδιού
Συνεργασία με μικρά και μεγάλα μουσικά σύνολα, όπως πιάνο και φωνή, πιάνο φλάουτο φωνή κλπ, «Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης», «Σύγχρονη Ορχήστρα» της ΕΡΤ
Συμμετοχή σε πρώτη εκτέλεση στο έργο «Τα Πρόσωπα του Ήλιου» του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Δ. Καρατζά, «Μάργκω» του Γ. Θεοδωράκη σε ποίηση του Μ. Μαρματάκη, κ.αλ. (youtube music: Μίκης Θεοδωράκης - Βίκυ Σίμου «Με Μισό Φεγγάρι», «Καινούρια Μιλάς», «Το Κρυφτό» Πέτρος Πανδής ντουέτο με Βίκυ Σίμου, Γιώργος Θεοδωράκης - Βίκυ Σίμου «Φυλακές Ανηλίκων»)


Ζωγραφική
Επτά ατομικές εκθέσεις και οκτώ ομαδικές στους Δήμους Τρικάλων, Μετσόβου, Βόλου, Αλίμου, Ζακύνθου, 
Γλυφάδας, καθώς και στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, στη Γκαλερί Καψιώτη κ.αλ.

Δίδαξε ως:
Καθηγήτρια Φωνητικής και Ορθοφωνίας στη Δραματική Σχολή «Περίακτος» (1984-85)
Καθηγήτρια Έντεχνου Ελληνικού Τραγουδιού στο Ωδείο «Τσαϊκόφσκι» Αθηνών (1995-1999)
Καθηγήτρια Εικαστικών, Μουσικής, Διδασκαλίας Χορωδίας και Διοργάνωσης Εορτών στα Κ.Δ.Α.Π. (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) του Δήμου Αλίμου (2002-2005)
Καθηγήτρια Εικαστικών στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας (2012-2016) και στα Ράλλεια Πειραματικά Σχολεία Πειραιά (2016-2019)


Σε όλες τις εκδηλώσεις και τα προγράμματα του «Καλλίπολις» τηρούνται όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας & οι κανόνες της πολιτείας και γι' αυτό τα ομαδικά τμήματα είναι ολιγομελή και οι θέσεις περιορισμένες.

Για επικοινωνία, ραντεβού και δηλώσεις συμμετοχής στα Εργαστήρια & Προγράμματα του «Καλλίπολις»:
  • στα τηλέφωνα 6907528823 & 6944692711
  • με επώνυμο γραπτό μήνυμα στο 6970081056
  • με email στο kallipolis33@gmail.com
Τα Εργαστήρια & Προγράμματα του «Καλλίπολις» που έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι τώρα, μπορείτε να τα δείτε κάνοντας κλικ εδώ

Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.


Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση ή είδη που είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του «Καλλίπολις».

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου