Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

Ρένα Δούρου: Στο Ελληνικό ετοιμάζουν οικονομικό σκάνδαλο και περιβαλλοντικό έγκλημα (video)

«Mε το πρόσχημα της "ανάπτυξης" η κυβέρνηση και το μακρύ της χέρι, το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκονται κυριολεκτικά στο "παρά πέντε" από το να διαπράξουν ένα οικονομικό σκάνδαλο, ένα περιβαλλοντικό έγκλημα, ένα πολεοδομικό τερατούργημα», ανέφερε η υποψήφια Περιφερειάρχης Aττικής και βουλευτή Β' Αθήνας, Ρένα Δούρου, μιλώντας
στη μεγάλη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Ελληνικό, στην Αργυρούπολη.

Οικονομικό γιατί, όπως σημείωσε, ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν έναντι πινακίου φακής, δηλαδή έναντι μόλις 500 εκατ. ευρώ, μια έκταση που μόλις πριν από τρία χρόνια, αξιολογούνταν από το υπουργείο Οικονομικών, στο 2008, σε 5 δις ευρώ, περιβαλλοντικό, γιατί κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζονται να τσιμεντοποιήσουν το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού - χωρίς καν να διασφαλίζεται ότι τα 2.000 στρέμματα πρασίνου που προβλέπονται, θα γίνουν δημόσιο πάρκο υψηλού πρασίνου - και πολεοδομικό τερατούργημα, το οποίο, με όρους πλήρους αδιαφάνειας, εξυπηρετεί τη λογική της εκχώρησης δημόσιας περιουσίας με όρους ξεπουλήματος και τσιμεντοποίησης.

«Η Περιφέρεια Αττικής, με την κατάλληλη πολιτική βούληση, χρησιμοποιώντας ευρωπαϊκά προγράμματα, μπορεί να προωθήσει την πρόταση του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Την δημιουργία Μητροπολιτικού, δημόσιου και κοινόχρηστου, Πάρκου, πράσινου, άθλησης και πολιτισμού στο Ελληνικό. Πόλου έλξης, ανοικτού κι εύκολα προσβάσιμου για τους Αθηναίους αλλά και για τουρίστες. Μια λύση "αναγκαία, εφικτή και φθηνή", ανέφερε η Ρένα Δούρου, υπογραμμίζοντας ότι για να υλοποιηθεί αυτή η λύση, χρειάζεται η συντονισμένη δράση της κοινωνίας, των πολιτών, των φορέων της, των θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η συσπείρωσή τους σε ένα κοινό μέτωπο.


«Γιατί το Ελληνικό, με τη μορφή Μητροπολιτικού πάρκου πρασίνου, μπορεί να γίνει η ευκαιρία του Λεκανοπεδίου αλλά και της χώρας. Μέσα από την προώθηση ενός νέου προτύπου ανάπτυξης. Ενός διαφορετικού μοντέλου ανάπτυξης. Από τους πολίτες, για τους πολίτες. Με τη δημιουργία αξιοπρεπών θέσεων εργασίας. Προς όφελος του περιβάλλοντος. Με έμφαση στον πολιτισμό. Στον αθλητισμό. Με το Δημόσιο κεντρικό μοχλό. Και την Περιφέρεια Αττικής αρωγό. Για την ανάσα των κατοίκων της Αττικής. Για την ανάσα των νέων γενιών. Για την αξιοπρέπεια του τόπου. Για το σήμερα των αναγκών της κοινωνίας, Ας γίνει το Ελληνικό το σάλπισμα του αύριο», κατέληξε η Ρένα Δούρου.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία της Ρένας Δούρου στο βίντεο που ακολουθεί :Πηγή 

Δείτε ακόμη :

ο Αλέξης Τσίπρας στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης - όλη η μεγάλη συγκέντρωση (βίντεο)

ο χαιρετισμός του δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

ο χαιρετισμός της Ελένης Μπελιά στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αργυρούπολη

Νάντια Βαλαβάνη: Αν δεν υπήρχαν οι αγώνες το Ελληνικό θα είχε πουληθεί

ο χαιρετισμός του Τάσου Ταστάνη στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αργυρούπολη

Η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης (φωτο)

Τι έγραψαν τα ΜΜΕ για την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αργυρούπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου