Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ελληνικό-Αργυρούπολη: "Τι το τρομερό έγινε με την ORNITALIA;" αναρωτήθηκε ο κ. Κωνσταντάτος

«Τι το τρομερό έγινε;» αναρωτήθηκε ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος σχετικά με την υπόθεση παράνομης παραχώρησης καταστήματος στον ιδιοκτήτη της εταιρείας ORNITALIA, στο εμπορικό κέντρο Ιμέρας του δήμου.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 18ης Φεβρουαρίου, το θέμα της ORNITALIA άνοιξε με την τοποθέτηση του αντιδημάρχου Οικονομικών Πέτρου Ξηνταβελώνη στην προ ημερησίας διάταξης διαδικασία.

Σε μια προσπάθεια να απαντήσει στην ανακοίνωση της Δημοτικής Συνεργασίας που έκανε λόγο για παραποίηση της σχετικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, ο αντιδήμαρχος απέδωσε σε «μεγάλη ατυχία» την μη καταγραφή στα πρακτικά της πρότασής του να μετεγκατασταθεί ο μισθωτής του Β-3 καταστήματος Μ. Χαραμουντάνης στο Ι-7 κατάστημα του ισογείου.

Στον ισχυρισμό του αντιδημάρχου ο Γιάννης Μαραγκός απάντησε «Ισχυρίζεστε ότι κάνατε την πρόταση να μετακινηθεί ο μισθωτής από ένα κατάστημα 47 τ.μ. του β΄ορόφου, σε ένα κατάστημα άνω των 300 τ.μ. του ισογείου αλλά για ατυχία σας η πρότασή σας δεν καταγράφηκε στα πρακτικά. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι κάνατε τέτοια πρόταση και εμείς την ακούσαμε και δεν είπαμε τίποτα;».

Κατηγορηματικά αντίθετος στον ισχυρισμό του αντιδημάρχου ότι τέθηκε προς συζήτηση το Ι-7 ήταν και ο Ευάγγελος Βαζαίος. «Μένω άφωνος ότι δώσατε το Ι-7 με 240 €» ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος.

Πάντως τόσο ο καθ΄ύλην αρμόδιος αντιδήμαρχος Πέτρος Ξηνταβελώνης, όσο και ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος ακολούθησαν την τακτική «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση». Στις τοποθετήσεις τους ήταν εμφανής η προσπάθεια μετάθεσης της ευθύνης των δικών τους αποφάσεων... στη διοίκηση Κορτζίδη.

Ο Πέτρος Ξηνταβελώνης ισχυρίστηκε ότι η ενέργεια της διοίκησης έσωσε το δήμο από καταστροφή. «Οι δικηγόροι μας είπαν ότι ο μισθωτής θα μπορούσε να μας πάρει τα πάντα εάν στρέφονταν εναντίον του δήμου», είπε ο αντιδήμαρχος.

Στην ενέργεια της διοίκησης να παραποιήσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου συνέβαλαν επίσης (σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο): ότι δεν έβρισκαν επί τρεις ημέρες κλειδιά για να μπούνε στο Ιμέρας να ψάξουν για κατάλληλο κατάστημα, ότι τα κλειδιά ο πρώην αντιδήμαρχος Γιάννης Μαραγκός τα είχε δώσει σε έναν λυράρη, ότι το Ι-2 κατάστημα στο οποίο αρχικά έπρεπε να μετεγκατασταθεί ο μισθωτής είχε «χτισμένες μπανιέρες», ότι δίπλα στο Ι-2 κάποιος άλλος μισθωτής λειτουργούσε παράνομα λογιστήριο κατόπιν συμφωνίας με τη διοίκηση Κορτζίδη (!). «Βρεθήκαμε σε ένα χάος», είπε ο αντιδήμαρχος.

Χάος η τοποθέτηση του αντιδημάρχου, μέσα σε αυτήν δεν υπήρξε καμία λογική εξήγηση για το ντόμινο των συνεχών αλλαγών του καταστήματος στο οποίο τελικά θα μετεγκαθίστατο ο μισθωτής, πλην ίσως αυτού που είπε ο Γιάννης Μαραγκός, ότι δηλαδή «μπορεί ο κ. Χαραμουντάνης να θέλει να μετακινηθεί στο κατάστημα που έχει φάτσα στο δρόμο,εσείς θεωρείτε ότι αυτό είναι το συμφέρον του δήμου;».

Τους ισχυρισμούς του αντιδημάρχου αντέκρουσε ο Γιάννης Μαραγκός. Σχετικά με τον λυράρη ανέφερε ότι η αλήθεια είναι άλλη. Για ένα διάστημα ο δήμος επέτρεψε στην Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης να κάνει πρόβες χορού σε άδειο κατάστημα μέχρι να διορθωθεί το πάτωμα στα γραφεία της. Ανέφερε επίσης ότι η διοίκηση Κορτζίδη παρέδωσε το Ι-2 κατάστημα σε πολύ καλή κατάσταση επομένως θα μπορούσε άνετα ο μισθωτής να μετεγκατασταθεί σε αυτό όπως ήταν και η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Πιο επιθετικός ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος ισχυρίστηκε ότι «έπρεπε να αφήσει τον Χαραμουντάνη να κάνει μηνύσεις» και πως η αξιωματική αντιπολίτευση αντί να τον ευχαριστεί (που την προστατεύει) του κάνει κριτική.

Παρόλα αυτά ανακοίνωσε ότι έγινε αλλαγή στα σχέδια της Τεχνικής Υπηρεσίας και οι εργασίες στο Β-3 κατάστημα θα ολοκληρωθούν σε δύο μήνες ώστε ο μισθωτής να ανέβει ξανά στο γραφείο του.

Τα ερωτήματα τα οποία έθεσε η Δημοτική Συνεργασία για την παραχώρηση του καταστήματος Ι-7 στην εταιρεία ORNITALIA του Μ. Χαραμουντάνη έχουν θορυβήσει τη διοίκηση του Γιάννη Κωνσταντάτου. Στην υπόθεση αυτή υπάρχει μια σωρεία παραβάσεων λιγότερο ή περισσότερο σοβαρών.

Η διοίκηση Κωνσταντάτου όσο και αν επικαλείται ότι ο μισθωτής θα μπορούσε να μηνύσει το δήμο για τα προβλήματα τεχνικής φύσης του μισθίου του, άλλο τόσο γνωρίζει ότι είναι το ίδιο «ανοιχτή» σε οποιοδήποτε έλεγχο της πράξης παραχώρησης του Ι-7 καταστήματος στο μισθωτή.

Εμείς απλώς καταγράφουμε αυτά που έχουν πέσει στην αντίληψή μας:

1) Η διοίκηση παραχώρησε στο μισθωτή το κατάστημα Ι-7 ενώ σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ο μισθωτής θα έπρεπε να μετακινηθεί στο Α-3 ή στο Ι-2
2) Ο μισθωτής έπρεπε να μεταφέρει το τεχνικό του γραφείο που λειτουργούσε στο Β-3 κατάστημα, μέχρις ότου ο δήμος αποκαταστήσει τις ζημιές και όχι την εταιρεία ORNITALIA η οποία του ανήκει επίσης και λειτουργούσε σε άλλο κατάστημα στο ισόγειο του κτηρίου.
3) Η διοίκηση μετέτρεψε την εκμίσθωση ενός ακινήτου που ανήκει στο δήμο (το κατάστημα Ι-7) σε πράξη παραχώρησης με σύναψη απλού ιδιωτικού συμφωνητικού παράδοσης χώρου.
Η διοίκηση Κωνσταντάτου επομένως είναι σοβαρά εκτεθειμένη και αυτός είναι ο λόγος που υπόσχεται επιδιόρθωση εντός δύο μηνών του Β-3 καταστήματος κατά παρέκκλιση του προγραμματισμού της Τεχνικής Υπηρεσίας. Μένει να δούμε την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συνέχεια.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου