Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Το «Άνω-Κάτω στο Καλαμάκι» δίπλα στους εργαζομένους του Δήμου Αλίμου

Τη Δευτέρα, 2 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στο θέατρο "Κάρολος Κουν" η γενική συνέλευση των εργαζομένων του Δήμου Αλίμου.

Σε αυτήν παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της δημοτικής κίνησης
'Άνω-Κάτω στο Καλαμάκι" με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Κλαυδιανό και μοιράστηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στην πατρίδα μας, βιώνουν έντονα τις συνέπειες της πολιτικής των μνημονίων, που επέβαλαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Η συρρίκνωση των αποδοχών και ο περιορισμός των εργασιακών τους δικαιωμάτων δεν ήταν ένα «ατύχημα» της άσχημης συγκυρίας αλλά συνειδητή επιλογή, που μετακύλησε τις απώλειες από την κρίση σε βάρος των δυνάμεων της εργασίας.

Η πολιτική αυτή, στην οποία αντιστάθηκαν με τους αγώνες τους οι εργαζόμενοι, αποδοκιμάστηκε έντονα κατά την πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία, το αποτέλεσμα της οποίας δημιούργησε αισιοδοξία και ελπίδα, για μια καλυτέρευση της θέσης τους και της κοινωνίας γενικότερα.
Οι δανειστές, όμως, συνεχίζουν να θέλουν μια Ελλάδα υπό τον έλεγχό τους και δεν αρκεί μια «ανατροπή» από τα πάνω. Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης βρίσκονται σε θετική κατεύθυνση για τους εργαζομένους, αλλά οι αγώνες συνεχίζονται και πρέπει να συνεχιστούν. Συλλογικοί, ενωτικοί και αυτόνομοι μακριά από σκοπιμότητες χειραγώγησής τους, όπως παρατηρήθηκε όλα τα τελευταία χρόνια, κεντρικά ή σε επί μέρους χώρους, όπου συνδικαλιστικές ηγεσίες «επένδυσαν» στον κυβερνητικό ή τον εργοδοτικό συνδικαλισμό.
Η δημοτική κίνηση «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι», από την ίδρυσή της έως σήμερα, αλλά και στο μέλλον, δηλώνει τη σταθερή θέλησή της να βρίσκεται δίπλα στους εργαζομένους του Δήμου Αλίμου για τα προβλήματά τους.
Και αυτά δεν είναι λίγα. Η νέα Δημοτική Αρχή, νωρίς-νωρίς, ξεκίνησε να ασκεί αντεργατικές και αυταρχικές πρακτικές, συμβατές άλλωστε, με την ιδεολογία του «νεοφιλελευθερισμού», που φαίνεται να την έλκει.
Τα «δείγματα γραφής» είναι συγκεκριμένα και αποκαλυπτικά:
Η διοίκηση του κ. Κονδύλη, όπως και η προηγούμενη, αδιαφορώντας να θεσπίσει Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, τοποθετεί προϊσταμένους και Διευθυντές αυθαίρετα, χωρίς να τηρείται η ιεραρχία και να υπάρχουν αξιοκρατικές κρίσεις, μέσω του υπηρεσιακού συμβουλίου.
Αυτές οι αυθαιρεσίες, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι στον Δήμο, συνοδεύονται από επίδειξη προσβλητικών σε βάρος τους συμπεριφορών που θίγουν την αξιοπρέπειά τους, από εκφοβισμούς που φτάνουν μέχρι σε απόλυση χωρίς να τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία (όπως στην περίπτωση του εργαζομένου, που δεν φόραγε γιλέκο εργασίας) ή σε εξαναγκαστική παραίτηση, λόγω μη αρεστής συνδικαλιστικής δράσης.
Μικρό το χρονικό διάστημα, πολλές και σοβαρές οι καταγγελίες.
Εμείς ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ αναξιοκρατία, αυταρχισμό και καλλιέργεια φόβου σε βάρος των εργαζομένων του Δήμου. Θα αποκαλύπτουμε τέτοιες πρακτικές και θα τις πολεμάμε.
Θα βρισκόμαστε πάντα ΔΙΠΛΑ στους εργαζομένους και θα αγωνιζόμαστε ΜΑΖΙ για ένα κοινό καλύτερο μέλλον, στους χώρους εργασίας του Δήμου, στη γειτονιά μας, στην πατρίδα μας.
Πηγή: anokatostokalamaki.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου