Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

Οι 7 τροφές που «καθαρίζουν» τον οργανισμό σας απ’τη νικοτίνη

Το κάπνισμα είναι κακό και αυτό το γνωρίζουμε άπαντες. Αν παρόλα αυτά το έχετε πάρει απόφαση ότι δεν μπορείτε να το κόψετε, υπάρχουν τρόποι τουλάχιστον να… μετριάσετε τη ζημιά που προκαλεί στον οργανισμό σας.

Η υγιεινή διατροφή και κάποιες μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας θα σας βοηθήσουν να εξαλείψετε τη νικοτίνη από τον οργανισμό σας.

Οι παρακάτω 6 τροφές φαίνεται πως «καθαρίζουν» την νικοτίνη από τον οργανισμό σας. Αλλά επειδή δεν κάνουν θαύματα, καλύτερα να σκεφτείτε να το κόψετε άμεσα…

1. Μπρόκολο
Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και Β5. Επειδή το κάπνισμα μειώνει τα επίπεδα της βιταμίνης C στον οργανισμό θα πρέπει να τρώτε περισσότερο μπρόκολο για την εξάλειψη της νικοτίνης από τον οργανισμό σας.


2. Πορτοκάλια
Ο χυμός πορτοκάλι είναι πλούσιος σε βιταμίνη C. Η τακτική κατανάλωση πορτοκαλιών θα ενισχύσει το μεταβολισμό σας και θα σας ανακουφίσει από το στρες.


3. Χυμός καρότου
Είναι πολύ πιθανόν να γνωρίζετε ότι κάθε φόρα που ανάβετε ένα τσιγάρο, η νικοτίνη παραμένει στο σώμα σας για 3 ημέρες και προκαλεί βλάβες στο δέρμα σας. Ο χυμός καρότων κάνει καλό στο δέρμα εφόσον είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α, C , Κ και Β , που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά όπλα στην απομάκρυνση της νικοτίνης από τον οργανισμό.


4. Σπανάκι
Το σπανάκι είναι ένα από τα πιο υγιεινά λαχανικά , όχι μόνο γιατί είναι πλούσιο σε βιταμίνες, αλλά περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες φυλλικού οξέος.


5. Ακτινίδια
Τα ακτινίδια είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών Α , C και Ε. Όταν καπνίζετε , τα επίπεδα αυτών των βιταμινών μειώνονται. Το θαυματουργό αυτό φρούτο θα σας βοηθήσει να εξαλείψετε τη νικοτίνη από το σώμα σας, αυξάνοντας τα επίπεδα των βιταμινών αυτών.


6. Νερό
Το κάπνισμα αφυδατώνει το σώμα σας . Σύμφωνα με πολλούς ερευνητές , με άφθονο πόσιμο νερό μπορείτε να σταματήσετε το κάπνισμα και την εξάλειψη της νικοτίνης από το σώμα σας.


7. Μανιτάρια
Μια έρευνα αναφέρει, ότι οι μακροχρόνιοι καπνιστές εμφάνιζαν μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας στη διακοπή της βλαβερής αυτής συνήθειας για τον οργανισμό τους, όταν έλαβαν ψιλοκυβίνη (psilocybin) -τον ενεργό παραισθησιογόνο παράγοντα που υπάρχει στα «μαγικά μανιτάρια».

Το ελεγχόμενο πείραμα που έγινε, βρήκε ότι το 80% των συμμετεχόντων κατάφερε να κόψει το τσιγάρο σε ποσοστό 80% μετά από έξι μήνες. Η έρευνα έγινε από το νοσοκομείο John Hopkins University της Βαλτιμόρης. Σε αυτή, συμμετείχαν 10 άντρες και 5 γυναίκες, ψυχικά και σωματικά υγιείς, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail. Κάθε ένας από αυτούς κάπνιζε κατά μέσο όρο 19 τσιγάρα την ημέρα, επί 31 χρόνια, ενώ είχαν προσπαθήσει επανειλημμένα να κόψουν το τσιγάρο, χωρίς όμως επιτυχία. Σε κάθε ένα συμμετέχοντα χορηγήθηκε μια δόση ψιλοκυβίνης σε μορφή χαπιού. Δύο και οκτώ εβδομάδες μετά έλαβαν υψηλότερες δόσεις της ίδιας ουσίας. Κάθε «θεραπεία» είχε διάρκεια 6-7 ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων οι εθελοντές βρίσκονταν σε ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον, όπου άκουγαν μουσική και μπορούσαν να χαλαρώσουν. Επιπλέον, παρακολούθησαν εβδομαδιαίες συνεδρίες με ειδικούς, προκειμένου να κρατούν σημειώσεις για την πρόοδό τους και να ελέγχουν τον… πόθο τους. Μέχρι το τέλος του πειράματος 12 από τους 15 συμμετέχοντες κατάφεραν να κόψουν το τσιγάρο.

Οι ερευνητές τονίζουν ωστόσο, ότι το συγκεκριμένο πείραμα δεν πρέπει να αποτελέσει ενθάρρυνση για την κατανάλωση «μαγικών μανιταριών», αλλά τονίζει το πώς η συγκεκριμένη ουσία (ψιλοκυβίνη) μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη σε ελεγχόμενα περιβάλλοντα.

Πηγή: www.rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου