Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015

Αυτή είναι η τελευταία ανάρτηση του blog της ΑΝΤΙ-ΔΡΑΣΗΣ

γράφει ο Θωμάς Μπιζάς

Το blog της αντι-δρασης από την πρώτη μέρα και έως σήμερα, ασχολήθηκε σχεδόν μανιωδώς με την υπόθεση των σκουπιδιών στην Αττική και με την ιδέα του εναλλακτικού μοντέλου της αποκεντρωμένης διαχείρισης.

Στο blog δημοσιεύτηκαν εκατοντάδες κείμενα και άρθρα και μελέτες για την εναλλακτική διαχείριση και ιδιαίτερα για το περιβαλλοντολογικό έγκλημα του ΧΥΤΑ της Φυλής.

Μέσα από αυτό το μικρό blog δόθηκαν δύσκολες ιδεολογικές και πολιτικές μάχες για την ακύρωση των διαγωνισμών με τις ΣΔΙΤ, για τα τοπικά σχέδια διαχείρισης, για τα αντισταθμιστικά στην Φυλή, για τον νέο ΕΣΔΑ, για την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ. Άλλες μάχες κερδήθηκαν και άλλες χάθηκαν.

Προσωπικά αισθάνομαι πλέον πως ό,τι ήταν να πω για αυτήν την υπόθεση το έχω πει. Με την προτελευταία μου ανάρτηση, δημοσίευσα για ιστορικούς και μόνο λόγους (μετά την ψήφιση του ΠΕΣΔΑ από το Π.Σ), την πρόταση που κατέθεσα εσωτερικά στην παράταξη για τις 3 Δ.Ε στην Αττική.

Όπως λέγαμε και παλαιότερα εμείς οι αριστεροί, οι υποκειμενικές συνθήκες μάλλον δεν ήταν ώριμες για αυτές τις αλλαγές. Η συγκεκριμένη ανάλυση της κατάστασης δεν ήταν η σωστή.

Ελπίζω οι δυνάμεις της Ριζοπαστικής Αριστεράς στην Περιφέρεια Αττικής και στον ΕΔΣΝΑ με την Δύναμη Ζωής και την Ρένα Δούρου να κερδίσουν την μάχη της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Αττική. Αυτή η νίκη (αν έρθει) θα είναι μια μεγάλη νίκη για όλη την Ελλάδα.

Σε προσωπικό επίπεδο τώρα και για λόγους ισορροπίας θα πρέπει να σταματήσω. Όπως έλεγε και ένας Αμερικανός φιλόσοφος : "Θα λείψω γιατί πρέπει να σκεφτώ...να ενεργήσω σύμφωνα με τις επιθυμίες μου, να απλοποιήσω"...

Το blog της αντί-δρασης λοιπόν κάπου εδώ τελειώνει. Μίλησα και έγραψα αρκετά. Έκανα φίλους με τους οποίους είχαμε κοινούς προβληματισμούς και κάναμε κοινές προσπάθειες. Οι λιγοστοί φίλοι μου είμαι βέβαιος πως θα καταλάβουν τώρα τι θέλω να πω, ακόμα και με την σιωπή μου.

Καματερό 8/10/2015
Θωμάς Μπιζάς

Για την ιστορία: η πρόσκληση για την παρουσίαση της πρότασης
του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ για την διαχείριση των απορριμμάτων στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Πηγή: andi-drasi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου