Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

Το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού και το κρυφτούλι του δημάρχου Αλίμου

Με αφορμή την απόρριψη από τη διοίκηση του κ. Κονδύλη του αιτήματος σύσσωμης της αντιπολίτευσης (πλην ΧΑ) για σύγκληση του
Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου με θέμα το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, οι επικεφαλής των τριών μεγαλύτερων δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης εξέδωσαν το παρακάτω δελτίο τύπου:

Το μέλλον του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού είναι το κορυφαίο ζήτημα που πρέπει ο Άλιμος να διαχειριστεί.

Συνεπείς στις ευθύνες μας απέναντι στους Αλιμιώτες και τις Αλιμιώτισσες, εμείς, οι Δημοτικές Παρατάξεις της μειοψηφίας, αναγνωρίζουμε την ανάγκη συζήτησης για το θέμα αυτό στο κυρίαρχο θεσμικό όργανο που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.

Έχουμε διαφορετικές απόψεις, έχουμε διαφορετικές προτάσεις, αντιμετωπίζουμε το θέμα από διαφορετικές οπτικές.

Πιστεύουμε όμως στη δημοκρατία, στον διάλογο, στην κατάθεση διαφορετικών απόψεων, στην σύνθεση θέσεων, στους θεσμούς και τέλος πιστεύουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και τη δημόσια έκθεση.

Για τον λόγο αυτόν δεκατρείς δημοτικοί σύμβουλοι, καταθέσαμε στις 12 Ιουλίου, αίτημα σύγκλησης δημοτικού συμβουλίου με θέμα το Μητροπολιτικό Πάρκο. Θεωρούμε ότι το ζήτημα βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη φάση και είναι επιβεβλημένη μία επικαιροποιημένη δημόσια συζήτηση.

Η απάντηση που έκπληκτοι λάβαμε στις 15 Ιουλίου, δια της κ. Σιμητροπούλου και του κ. Γαρυφαλάκη, ήταν αρνητική για «τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους» όπως αναφέρουν. Θεωρούν ότι το θέμα έχει εξαντληθεί, δεν υπάρχουν νεότερες εξελίξεις (!!!) και μας καλύπτει σχετική απόφαση από τον Νοέμβριο του 2015, που ούτως ή άλλως έλεγε ότι πρέπει σε δεύτερο χρόνο να διαμορφώσουμε τις τελικές μας θέσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι και άλλες φορές -σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον νόμο- το δημοτικό συμβούλιο έχει συγκληθεί, με αίτημα της μειοψηφίας και έχει συζητήσει για ζητήματα ιδιαίτερης τοπικής σημασίας, χωρίς ποτέ κανένας Δήμαρχος να έχει επιχειρήσει να «δραπετεύσει» από μια τέτοια συζήτηση.

Ο κ. Κονδύλης, ενώ προσφάτως παρέστη και μίλησε για το ίδιο θέμα σε δημοτικό συμβούλιο άλλου Δήμου, ενώ έχει παραστεί σε συνάντηση στην Ελληνικό ΑΕ, ενώ έχει συναντήσει κυβερνητικούς εκπροσώπους, καλύπτεται πίσω από την απόφαση του περασμένου Νοεμβρίου, τότε που τασσόταν ανοικτά υπέρ της επένδυσης της Lamda Development (συμφερόντων Λάτση), ενώ σήμερα -αλλάζοντας πρώτος ο ίδιος τα “δεδομένα”- έχει διαφορετική τοποθέτηση.

Παρότι διεκδικεί από την κυβέρνηση πλήρη ενημέρωση για το θέμα, παρότι επανειλημμένως ζητά τη συνεργασία των λοιπών παρατάξεων, δεν έχει καμία πολιτική βούληση διαλόγου, δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά με την στάση του.

Είναι προφανές ότι αυτό που πραγματικά θέλουν να αποφύγουν ο κ. Κονδύλης και οι συνεργάτες του είναι μία επίκαιρη, ουσιαστική, ανοικτή, δημόσια συζήτηση!

Καταδικάζουμε αυτές τις πρακτικές και συνεχίζουμε με αγωνία να παρακολουθούμε την εξέλιξη του θέματος.

για τις Δημοτικές Παρατάξεις
Θάνος Ορφανός
Νίκος Τσαμπαρλής
Ελένη Μπελιά

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου