Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Ο ΕΝΦΙΑ κάνει καλό μόνο στους ακτιβισμούς - τι έγινε στη Ζάκυνθο - συνέντευξη του νέου αντιπεριφερειάεχη

"Στο Τσάντε δεν τσι πιάκανε στον ύπνο!!!!!!!
500 άτομα χθες σε λαϊκή συνέλευση-σύσκεψη-διαμαρτυρία, κατάληψη σήμερα Τραπεζών!"
                                                  Κώστας Μαρματάκης
 
Ζάκυνθος 6 Αυγούστου: Σε κατάληψη της Εθνικής
και της πρώην Εμπορικής Τράπεζας προχώρησαν οι πολίτες, μετά από απόφαση μιας ογκώδους λαϊκής συνέλευσης που πραγματοποίησαν χθες 5/8) στο Πνευματικό Κέντρο μετά από κάλεσμα φορέων του νησιού.
 
Οι πολίτες απαίτησαν: "ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων ( ΕΝΦΙΑ) μαζί με την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ".
 
Εκλέχτηκε συντονιστική επιτροπή αγώνα για την οργάνωση των κινητοποίησεων.
Για την απόφαση των κατοίκων της Ζακύνθου να προχωρήσουν σε καταλήψεις δυο καταστημάτων τραπεζών διαμαρτυρόμενοι για το ύψος του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων μιλά στον ρ/σ "93,4 στο κόκκινο" ο νεοεκλεγμένος αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων Λευτέρης Νιοτόπουλος. 
  
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά «ο ΕΝΦΙΑ να καταργηθεί και να φύγει η κυβέρνηση διότι δεν είναι μόνο λάθος
ο νόμος, είναι λάθος η κυβέρνηση η ίδια» ενώ τονίζει ότι η απόφαση για την κινητοποίηση ελήφθη σε λαϊκή συνέλευση και τις επόμενες μέρες θα υπάρξει συνέχεια των κινητοποιήσεων αυτών αφού οι κάτοικοι αδυνατούν να πληρώσουν τα ποσά που τους αναλογούν.

Η συνέντευξη του Λευτέρη Νιοτόπουλου εδώ.

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου τονίζει:
 
"Η χρεωκοπημένη κυβέρνηση ολοκληρώνει το «σοβαρό» έργο της με χαριστικές διατάξεις και φωτογραφικές τροπολογίες υπέρ διαπλεκόμενων συμφερόντων, ενώ επιχειρεί -μέσω ΕΝΦΙΑ- να δημεύσει την περιουσία των φτωχών και μικρομεσαίων πολιτών και να τη χαρίσουν σε ξένους και ντόπιους ολιγάρχες.

Τα υπέρογκα ποσά του φόρου ακινήτων που βεβαιώθηκαν στους φτωχούς ανθρώπους γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να πληρωθούν και χρησιμοποιούν αυτό το τέχνασμα για να βγάλουν τους πολίτες από τα σπίτια τους και να τα αρπάξουν.

Καμία τροποποίηση, καμία έκπτωση, κανένας ορθολογισμός δεν μπορεί να αλλάξει την ουσία
αυτού του άδικου και αναποτελεσματικού φόρου.

Κανένα χαράτσι φόρου δεν πρέπει να υπάρξει στους φτωχούς ανθρώπους και πρέπει αυτός ο φόρος να καταργηθεί. Επειδή όμως η μαφιόζικη κυβέρνηση έχει ως σκοπό την εξυπηρέτηση των πολυεθνικών ομίλων, μαζί με το φόρο θα πρέπει να φύγει άμεσα και η κυβέρνηση της διαπλοκής και των άνομων συμφερόντων.
 
Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των πολιτών και των φορέων της Ζακύνθου και καλούμε σε αγωνιστική συμπαράταξη για την ανατροπή της μνημονιακής συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου