Τρίτη, 19 Μαΐου 2015

Η ταινία «Μπέτι Μπλου» στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 22 Μαϊου στις 9.00μμ

H ταινία του Ζαν Ζακ Μπενέξ «Μπέτι Μπλου - Betty Blue - 37°2 le Matin» θα προβληθεί την Παρασκευή 22 Μαϊου στις 9.00 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθέτης: Ζαν Ζακ Μπενέξ
Πρωταγωνιστούν: Ζαν Ιγκ Ανγκλάντ, Μπεατρίς Νταλ

Υπόθεση:

Στη συμβατική ζωή ενός εργαζόμενου 35άρη εμφανίζεται μια εκρηκτική νεαρή κοπέλα η οποία θα προσπαθήσει να τον βγάλει από το βόλεμα προτείνοντάς του την αναζήτηση ενός άπιαστου ονείρου.

«37,2 βαθμοί Κελσίου το πρωί»: Αυτός είναι ο γαλλικός τίτλος της «Μπέτι Μπλου» του Ζαν Ζακ Μπενέξ κι αρκεί για να αποδώσει με λίγες λέξεις το γλαφυρό κλίμα του φιλμ, το καζάνι που βράζουν οι δύο ήρωες. Βασισμένη σε ένα βιβλίο του Φιλίπ Τζιαν, η «Μπέτι Μπλου» είναι η ιστορία ενός ζευγαριού που γεννήθηκε για να υπάρξει μαζί.

Ο Ζοργκ κι η Μπέτι, δύο πόλοι του ίδιου μαγνήτη, απρόβλεπτοι και τρελοί ταυτόχρονα, ζουν στα όρια- όχι βάσει κάποιας εκκεντρικής κοσμοθεωρίας, αλλά γιατί είναι έτσι από τη φύση τους.

Η Μπέτι και ο Ζοργκ είναι δύο παθιασμένοι εραστές που ζουν
σε μια καλύβα στην παραλία. Εκείνος εργάζεται ως πολυτεχνίτης.

Στην αρχή της ταινίας, η σχέση τους μετρά μια εβδομάδα και είναι σε ένα πολύ παθιασμένο στάδιο, όπως φαίνεται σε μια γραφική ερωτική σκηνή. Ο Ζοργκ είναι εκείνος που αφηγείται την ιστορία της σχέσης τους. Περιγράφει τη Μπέττυ "σαν ένα λουλούδι με ημιδιάφανες κεραίες και μία μοβ πλαστική καρδιά".

Η «Μπέτι Μπλου» έφτασε ως τα Οσκαρ του 1987 και την κατηγορία Καλύτερου Ξενόγλωσσου Φιλμ, χωρίς ωστόσο να κερδίσει.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η ταινία είναι ακατάλληλη για ανήλικους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου