Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

Ηλιούπολη: Κατήγγειλαν την κακοποίηση του ζώου αλλά τίποτα δεν άλλαξε

Καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα της Ηλιούπολης κατέθεσαν δύο κάτοικοι της περιοχής καθώς στην ταράτσα μιας κατοικίας επί της οδού Αθανασίου Διάκου 35Α ζει αλυσοδεμένο ένα σκυλί το οποίο ο ιδιοκτήτης του δεν φροντίζει ως οφείλει.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες το ζώο είναι μονίμως αλυσοδεμένο, μόνο του, ο κηδεμόνας του δεν το ταΐζει και δεν μπαίνει στον κόπο να μαζέψει τα κόπρανα του σκύλου, το οποίο αφοδεύει και ουρεί εκεί που ζει αναγκαστικά.

Μια γυναίκα που είναι εκ των αυτοπτών μαρτύρων της παθητικής κακοποίησης του ζώου επικοινώνησε με το www.zoosos.gr μας εξήγησε ότι προχώρησε στην καταγγελία στις 10 Μαΐου 2015 και ότι αν και σχεδόν καθημερινά έκτοτε επικοινωνεί με το Α.Τ. Ηλιούπολης η κατάσταση δεν έχει αλλάξει.

Από την Αστυνομία της έχουν πει ότι περιμένουν την απάντηση της Εισαγγελίας. Η αρμόδια -για τα θέματα των ζώων- αστυνομική υπάλληλος είπε όμως στην καταγγέλουσα ότι ασχολούνται και με άλλα θέματα κάθε φορά που την αναζητεί για να μάθει τι θα γίνει.

Ο ένοικος του σπιτιού δεν απαντάει όταν του χτυπούν το κουδούνι και το ζώο συνεχίζει να επιβιώνει εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες καθώς το πλαστικό σπιτάκι που του έχει βάλει -ειδικά καθώς η θερμοκρασία λόγω θέρους αυξάνεται- λειτουργεί ως θερμοκήπιο και όχι μέρος όπου αυτό το πλάσμα μπορεί να δροσιστεί και να προστατευτεί.

Διαβάστε επίσης:
Πηγή: www.zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου