Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015

Το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία σε δημόσια διαβούλευση

Σύμφωνα με το υπουργείο, το προτεινόμενο σχέδιο νόμου αποτελεί μεταβατικό στάδιο έως την κατάθεση του νέου θεσμικού πλαισίου. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 26 Ιουνίου (ώρα 14.00).

Σε δημόσια διαβούλευση στον δικτυακό τόπο διαβουλεύσεων τίθεται η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, υπό τον τίτλο: «Ρυθμίσεις για την ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και άλλες διατάξεις».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, το προτεινόμενο σχέδιο νόμου, το οποίο αντιμετωπίζει ζητήματα λειτουργίας όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και της έρευνας, αποτελεί μεταβατικό στάδιο έως την κατάθεση του νέου θεσμικού πλαισίου.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο θα αναμορφώσει συνολικά το χάρτη της εκπαίδευσης και της έρευνας και θα αποτελέσει αντικείμενο ουσιαστικού και διευρυμένου διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η διαβούλευση, τονίζει το υπουργείο, θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 26 Ιουνίου (ώρα 14.00).

«Δεδομένης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, σας καλώ να συμμετάσχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας στις σχετικές ρυθμίσεις», σημείωσε υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς.

Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί η αιτιολογική έκθεση, η οποία συνοδεύει το προτεινόμενο σχέδιο νόμου.

Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου