Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ (altsantiri.gr): Ο «περίεργος» ρόλος του ΕΣΡ εναντίον του νόμου για τα ΜΜΕ

Μαίνεται ο πόλεμος της διαπλοκής εναντίον της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο που αφορά τον τρόπο λειτουργίας των ΜΜΕ.

Μετά τις «περίεργες» κινήσεις της Κομισιόν, που ζητεί διευκρινίσεις έπειτα από καταγγελίες της Ένωσης Ιδιωτικών Ελληνικών Καναλιών, στο χορό των επιθέσεων προστέθηκε και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, για να προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Μαξίμου, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του altsantiri.gr εκτιμά ότι το ΕΣΡ ταυτίζεται πλήρως με τα συμφέροντα των καναλαρχών…

Ειδικότερα η αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Λίνα Αλεξίου (μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου), η οποία εκτελεί χρέη προέδρου, καταφέρθηκε με συνέντευξή της εναντίον του νομοσχεδίου, τόσο για το θέμα των αδειών, όσο και για τον ελάχιστο αριθμό εργαζόμενων στα κανάλια, επειδή « κάτι τέτοιο αποτελεί παρέμβαση και στρέβλωση της ελεύθερης αγοράς.»(!)

Ταυτοχρόνως κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι δεν ζήτησε τη γνώμη του Συμβουλίου για το νομοσχέδιο.

Η στάση αυτή προκάλεσε σφοδρή ενόχληση στο Μαξίμου. Όπως λένε η διαδικασία της δημόσιας ηλεκτρονικής διαβούλευσης, άρχισε στις 22 Ιουλίου 2015 και ολοκληρώθηκε τελικά στις 8 Σεπτεμβρίου 2015, αντί της αρχικής 24-8, μετά από 15νθημερη παράταση που δόθηκε προκειμένου να συμμετέχουν όλοι στην διαβούλευση.

Στις 30 Ιουλίου 2015 η Αντιπρόεδρος του ΕΣΡ έστειλε επιστολή στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, που αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επιθυμεί να μετάσχει στη διαβούλευση για το νομοσχέδιο επειδή έχει ανακοινωθεί ότι η διαβούλευση θα διαρκέσει έως τις 24 Αυγούστου θα παρακαλούσαμε να μας δοθεί παράταση ενός 15νθήμερου προκειμένου να υποβάλλουμε ως κατεξοχήν κομβική Αρχή, τις παρατηρήσεις μας, που όπως πιστεύουμε είναι και αναγκαίες και χρήσιμες».

Υπερτονίζει μάλιστα πως «στο ΕΣΡ υπηρετούν ειδικοί επιστήμονες νομικοί και οικονομολόγοι αλλά λόγω της περιόδου των διακοπών δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος να προετοιμάσουν και να υποβάλλουν τις παρατηρήσεις τους».

Ωστόσο οι θέσεις του ΕΣΡ δόθηκαν με δημόσια επιστολή την ημέρα που άρχισε η συζήτηση στη Βουλή και όχι νωρίτερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τις θέσεις του Συμβουλίου, διαφωνούν κατηγορηματικά οι εργαζόμενοι ενώ σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές στη χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων των καναλαρχών με την κυβέρνηση οι τελευταίοι, ανάφεραν, με στόμφο μάλιστα, ότι οι θέσεις της DIGEA και του ΕΣΡ ταυτίζονται απόλυτα.

Ως εκ τούτου, η στάση του ΕΣΡ, ταυτίζεται πλήρως με τις θέσεις της DIGEA και των καναλαρχών, χωρίς κανένα ενδοιασμό, γεγονός που προκαλεί εύλογες απορίες και συνειρμούς...

Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι το ΕΣΡ έχουν «υιοθετήσει» πλήρως στη Βουλή Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, δηλαδή τα κόμματα τα οποία πολεμούν την κυβέρνηση και στηρίζουν τους καναλάρχες…

Πηγή: www.altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου