Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

"Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 19:00 κρατάμε ανοιχτές τις πόρτες. Ακυρώνουμε στην πράξη τα σχέδιά τους" - φωτογραφίες

"Όλοι κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 19:00 στο Α' στάδιο Αργυρούπολης. Κρατάμε τις πόρτες ανοιχτές και ακυρώνουμε στην πράξη τα σχέδιά τους."

Αυτό είναι το κάλεσμα της "Συνέλευσης για το Άνοιγμα του Σταδίου Αργυρούπολης" που εξηγηγεί σε όλους τους πολίτες ποια είναι η αλήθεια γύρω από το θέμα που προκάλεσε η απόφαση του ΟΝΑΔΕΑ και η γκαιμπελική εκστρατεία της διοίκησης Κωνσταντάτου.

Διαβάστε την ανακοίνωση που τιτλοφορείται "Το Α΄Στάδιο Αργυρούπολης θα μείνει ανοιχτό" & δείτε φωτογραφίες του σταδίου μετά τα επικοινωνιακά τερτίπια του κ. Κωνσταντάτου:

Μέχρι και πριν από λίγες μέρες το Α΄ Στάδιο Αργυρούπολης είχε τις πόρτες του ανοιχτές κάθε μέρα για όλο τον κόσμο. Αποτελούσε έναν ελεύθερο αθλητικό χώρο, όπου μπορούσε ο/η καθένας/μία από εμάς να τρέξει, να περπατήσει, να αθληθεί άσχετα με το αν ήταν αθλητής/τρια ή όχι, αν συμμετείχε σε σύλλογο ή όχι, αν ήταν δημότης/ισσα του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης ή αν έμενε εκατό μέτρα μακριά από τα γεωγραφικά όρια του Δήμου μας.

Το ΔΣ του δήθεν ανεξάρτητου ΟΝΑΔΕΑ με τις ευλογίες και την αμέριστη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής προσπαθεί να βάλει ένα τέρμα στη... “χυδαιότητα” της ελεύθερης πρόσβασης για όλους. Αποφάσισε, να κλείσει την κεντρική πόρτα του σταδίου με λουκέτα και η είσοδος να γίνεται από μια μικρή παράπλευρη πόρτα, όταν και εφόσον ο επίδοξος επισκέπτης του χώρου αποκτήσει ηλεκτρονική κάρτα. Όποιος/-α μπαίνει στο γήπεδο θα είναι καταγεγραμμένος/η-φακελωμένος/η και (για αρχή τουλάχιστον!) αν είναι ετεροδημότης θα πληρώνει και ένα χαράτσι (5 ευρώ) κάθε μήνα, κάτι το οποίο βάσει της γνωστής λογικής της ανταποδοτικότητας, που χαρακτηρίζει την πολιτική σκέψη της δημοτικής αρχής, σύντομα μάλλον θα γίνει “χαράτσι για όλους”. Φυσικά, όσοι τυχεροί δουλεύουν ακόμα καθώς και οι πιτσιρικάδες εκείνοι που δεν αθλούνται συστηματικά και περίμεναν ένα Σαββατοκύριακο ή μια αργία για να βρεθούν σε έναν αθλητικό χώρο αντί του καναπέ τους ή της οθόνης του υπολογιστή, να το ξεχάσουν. Οι τοπικοί μας άρχοντες αποφάσισαν ότι Σαββατοκύριακα και αργίες το γήπεδο θα παραμένει κλειστό.

Η Δημοτική Αρχή αδιαφορεί για τον κόπο και τα έξοδα στα οποία θα υποβάλλει κάποιους/ες γείτονες/ισσες μας προκειμένου να προμηθευτούν τις απαραίτητες ιατρικές βεβαιώσεις για την έκδοση της κάρτας εισόδου. Φυσικά δεν μας πείθει για το ενδιαφέρον της, αφού ξέρουμε ότι αν είναι να μας συμβεί το “κακό”, αυτό μπορεί να γίνει και σε μια σειρά άλλων δημοτικών και δημόσιων χώρων εκτός του σταδίου. Εκτός αν σκοπεύει να εφαρμόσει και σε αυτούς το μέτρο της κάρτας, των λουκέτων και της ελεγχόμενης εισόδου. Όσον αφορά ισχυρισμούς της μορφής “το γήπεδο είχε γίνει μπάχαλο” ή την επίκληση των κοινωνικών αυτοματισμών με πονηριές του στυλ “κορόιδα δημότες, έρχονται οι ετεροδημότες ιδιωτικοί προπονητές και τα κονομάνε στις πλάτες σας”, μόνο γέλια μπορούν να προκαλέσουν, αφού τέτοιου είδους προβλήματα αν υπήρχαν, λύνονται απλά με έναν φύλακα και όχι με μαγνητικές πόρτες και ηλεκτρονικές κάρτες που κοστίζουν κιόλας.

Οι ελεγχόμενοι χώροι, οι κάρτες εισόδου και όλα τα τερτίπια της παραπάνω μορφής το μόνο που καταφέρνουν είναι να περιορίζουν το δικαίωμα μας στην ελεύθερη κίνηση στους δημόσιους χώρους και την πρόσβαση μας στην ελεύθερη μη ανταγωνιστική άθληση. Εντείνουν, δε, τις ήδη δύσκολες συνθήκες διαβίωσης ιδιαίτερα των πιο χαμηλών οικονομικά στρωμάτων (φοιτητές, άνεργοι, χαμηλόμισθοι, συνταξιούχοι). Η επιβολή ελεγχόμενης εισόδου στο Δημοτικό στάδιο εξυπηρετεί μόνο τις φορομπηχτικές λογικές της Δημοτικής Αρχής και την κατασκευή φανταστικών απειλών και κινδύνων! Επίσης, καταδεικνύει την προφανή τάση της να εξυπηρετεί τα συμφέροντα ημετέρων, καθώς και την εμμονή της στο δόγμα “τάξη και ασφάλεια”.

Σε πείσμα της διοίκησης του ΟΝΑΔΕΑ αλλά και της Δημοτικής Αρχής, το άδικο αυτό μέτρο δεν εφαρμόστηκε την πρώτη εβδομάδα. Κόσμος της γειτονιάς που χρησιμοποιεί το γήπεδο και τώρα υποχρεώνεται να τρέχει ή να περπατάει στο δρόμο (κάτι μάλλον πιο επικίνδυνο από το να τρέχεις χωρίς ιατρικές βεβαιώσεις!) καθώς και κόσμος στον οποίο δημιουργούνται αρνητικά αντανακλαστικά μπροστά στη θέα των λουκέτων στους δημόσιους χώρους, διατήρησαν όλα τα απογεύματα τις πόρτες ανοιχτές και την πρόσβαση ελεύθερη. Η συνέλευση (που δημιουργήθηκε αυθόρμητα και ακηδεμόνευτα από όσους αντιδρούν στην επιβολή όλο και περισσότερων κανόνων, λουκέτων και κλειστών πορτών στις ζωές μας) συστάθηκε στον ίδιο το χώρο του σταδιου που διεκδικούμε να παραμείνει ανοικτός και προσβάσιμος σε όλους. Στόχος μας είναι να παραμείνουμε εκεί είτε μέχρι να ανακληθεί η αυθαίρετη απόφαση του ΟΝΑΔΕΑ, είτε μέχρι να ακυρωθούν στην πράξη τα σχέδια τους.

Φυσικά, η μέχρι τώρα αντίδραση της Δημοτικής Αρχής δεν μας εξέπληξε. Τις πρώτες μέρες δεχτήκαμε τραμπουκισμούς και ύβρεις. Στη συνέχεια εφάρμοσαν τις γνωστές γκεμπελικές τακτικές τους εξαπολύοντας σκωπτικούς χαρακτηρισμούς και ψέματα για ανθρώπους που αγωνίζονται για ελεύθερους δημόσιους χώρους και μια πιο ανθρώπινη πόλη. Ξαμολήθηκαν μαζί με τα δημοσιογραφικά τους φερέφωνα (vimaonline.gr και silvercity.gr) σε μια προσπάθεια στοχοποίησης και απαξίωσης των αγώνων μας.

Διεκδικούμε:
• Ελεύθερη πρόσβαση σε δημόσιους/δημοτικούς χώρους χωρίς αντίτιμο 
• Άμεση κατάργηση της κάρτας εισόδου στο Α' στάδιο Αργυρούπολης
Όλοι κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 19:00 στο Α' στάδιο Αργυρούπολης. Κρατάμε τις πόρτες ανοιχτές και ακυρώνουμε στην πράξη τα σχέδιά τους.


*** * ***
Το στάδιο την Τετάρτη 14/01/2015 στις 20:00 περίπου


Σε όποιον αθλείται στον χώρο αυτό, είναι γνωστό το πόσο κόσμο (όλων των ηλικιών)
συγκέντρωνε ο στίβος για να αθληθεί - ειδικά τις ώρες αυτές.

Ερημιά και ένα αποστειρωμένο στάδιο πλέον.


Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου