Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Νίκος Φίλης: Είμαστε αντικείμενα δολοφονίας χαρακτήρων. Και ο Πολάκης που μιλάει όπως μιλάει, και εγώ που μιλάω αλλιώς


Σκληρή απάντηση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, σε επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ, για τον Παύλο Πολάκη:

«Ο Πολάκης είναι ένας επιτυχημένος υπουργός. Είμαστε αντικείμενα δολοφονίας χαρακτήρων. Και ο Πολάκης που μιλάει όπως μιλάει, και εγώ που μιλάω αλλιώς. Ο καθένας έχει την ευθύνη των όσων λέει. Σας ζήτησα εγώ να καταδικάσετε τους Μπογδάνους;»


"Ο Πολάκης είναι ένας επιτυχημένος υπουργός. Τι άλλο να σχολιάσω;" απαντά στην αρχή ο Νίκος Φίλης στους δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ, οι οποίοι επιμένουν και στη συνέχεια λέει:

«Πρόκειται για εκστρατεία δολοφονίας χαρακτήρων. Και τον Πολάκη που μιλάει έτσι και μένα που μιλάω αλλιώς, μας έχουν βάλει στο στόχαστρο. Για μένα λένε ότι είμαι χοντρός, πώς τρώω, πώς ντύνομαι, τι μπλουζάκι φοράω... δεν τα ξέρετε; Η εφημερίδα σας και το κανάλι σας τα λένε...
Ο καθένας έχει τον τρόπο του να διατυπώνει τις απόψεις του. Και μου ζητάτε τι; 
 
Είμαστε αντικείμενα δολοφονίας χαρακτήρων. Κι εγώ το αισθάνομαι κάθε μέρα.
 
Ο καθένας έχει την ευθύνη των όσων λέει. Εσείς έχετε την ευθύνη των όσων λέγονται στο κανάλι σας; Με έναν χαρακτήρα ρυπαρό και ρατσιστικό;
 
Σας ζήτησα εγώ ποτέ να καταδικάσετε τους Μπογδάνους; Ανήθικα πράγματα γράφουν.
 
Ξέρω  για τι μιλάμε, για ένα σύστημα εξουσίας μιλάμε και τα μίντια δεν είναι υπεράνω κριτικής, είναι σύστημα εξουσίας και το ότι ασκείται μια πολιτική δολοφονίας χαρακτήρων πρέπει να έχετε κι εσείς, πρέπει να έχετε και σεις ως δημοσιογράφοι μία θέση.»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου