Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

Η ελληνική ταινία «Κανένας» στην Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου - 9.00μμ

Με την ταινία «Κανένας» του Χρήστου Νικολέρη συνεχίζει η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.) τις χειμερινές προβολές που είναι αφιερωμένες στον Ελληνικό Κινηματογράφο.

Η προβολή θα γίνει την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στις 9.00μμ, στον Όμιλο Παραδοσιακών Αναζητήσεων (Ο.Π.Α.) 25ης Μαρτίου 43, Αργυρούπολη (1ος όροφος) με είσοδο ελεύθερη και μπορείτε να δείτε εδώ το πρόγραμμα όλης της περιόδου.


Στην προβολή θα παρευρεθεί ο σκηνοθέτης και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ελληνική ταινία, Κοινωνική 2010, Έγχρωμη, Διάρκεια: 95'.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Νικολέρης
με τους:  Αντίνοο Αλμπάνη, Τζωρτζίνα Λιώση, Νικόλα Παπαγιάννη, Γιώργο Παπαγεωργίου.


Λίγα λόγια για την ταινία από το myfilm.gr:

Ο Γκόραν και η Τζούλια, Ρώσος και Αλβανίδα, είναι δυο έφηβοι μετανάστες δεύτερης γενιάς, δυο παιδιά με όνειρα και φιλοδοξία να ξεφύγουν από το περιβάλλον που μεγάλωσαν.

Τα πράγματα για τους δυο νέους θα γίνουν ακόμη πιο περίπλοκα, όταν οι δρόμοι τους θα συναντηθούν. Ο έρωτας θα είναι κεραυνοβόλος, αλλά οι δυο τους κόσμοι θα συγκρουστούν, απειλώντας να καταστρέψουν το πρώτο σκίρτημα που νιώθουν ο ένας για τον άλλο.Αντλώντας ιδέες από το διαχρονικό θεατρικό έργο του  Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», η ταινία «Κανένας» φέρνει μια νέα ματιά στην πιο όμορφη και συνάμα πιο τραγική ιστορία αγάπης όλων των εποχών.

Την ταινία σκηνοθετεί ο Χρήστος Νικολέρης, σκηνοθέτης της δραματικής σειράς «Άγρια Παιδιά» που είχαμε δει από το Mega.

Στους ρόλους του Γκόραν και της Τζούλια, ο Αντίνοος Αλμπάνης («Νήσος», «Άγρια Παιδιά») και η πρωτοεμφανιζόμενη Τζωρτζίνα Λιώση. Δίπλα τους
οι Νικόλας Παπαγιάννης (Μερκούτ), Γιώργιος Παπαγεωργίου (Τύμπαλτ), Βασίλης Παπαδημητρίου (Ντιμίτρι), Αλέξανδρος Ράπη (Πατέρας), Μάνος Βακούσης (Παραχαράκτης).

Η ταινία προβλήθηκε στα πλαίσια του Ελληνικού Προγράμματος, του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου κέρδισε το Βραβείο Κοινού.


Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου