Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017

Πρώτη δοκιμαστική βόλτα με τα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Ποδηλατική βόλτα με στόχο την επίδειξη του νέου συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων διοργάνωσε ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, την Τρίτη 3 Ιανουαρίου.

Θυμίζουμε ότι παρόμοιο σύστημα επεχείρησε να
εφαρμόσει ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, αλλά γρήγορα το εγκατέλειψε (προσωρινά είπε, αλλά ουδέν μονιμότερον) καθώς κρίθηκε ασύμφορο λόγω των πολλών φθορών.

Πάντως ο δήμαρχος κ. Κωνσταντέλος τόνισε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να προωθήσει τις μετακινήσεις χωρίς μηχανοκίνητα μέσα και για το λόγο αυτό εγκατέστησε τους πρώτους τρεις σταθμούς κοινοχρήστων ποδηλάτων ενώ θα ακολουθήσει η εγκατάσταση άλλων τεσσάρων.

Η δράση ολοκληρώθηκε με την ποδηλατική βόλτα, η οποία ακολούθησε διαδρομή μήκους περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων με μία στάση στην κεντρική πλατεία της Βούλας όπου οι ποδηλάτες φωτογραφήθηκαν κάτω από το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο.

Το σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από συνδρομητές - κατόχους προσωπικής ηλεκτρονικής κάρτας όσο και από περιστασιακούς χρήστες - κατόχους πιστωτικής κάρτας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση του συστήματος είναι η εγγραφή στην υπηρεσία, συμπληρώνοντας μια απλή φόρμα εγγραφής η οποία θα βρίσκεται στο Δημαρχείο και στα ΚΕΠ του Δήμου, κατά την διάρκεια της πιλοτικής λειτουργίας των 60 ημερών.

Στην συνέχεια η χρήση του είναι απλή και σύντομη.

Η παραλαβή ενός κοινόχρηστου ποδηλάτου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, γίνεται με εύκολο και γρήγορο τρόπο, ακολουθώντας τα ακόλουθα 3 βήματα:
  1. Επιλέγεις το ποδήλατο που επιθυμείς και πιέζεις το πλήκτρο που αντιστοιχεί στην κλειδαριά που βρίσκεται το ποδήλατο. Με τη διαδικασία αυτή, ενεργοποιείται η ηλεκτρονική οθόνη που βρίσκεται πάνω στη βάση πρόσδεσης των κοινόχρηστων ποδηλάτων.
  2. Εφόσον είσαι συνδρομητής – κάτοχος προσωπικής ηλεκτρονικής κάρτας, πλησιάζεις την προσωπική ηλεκτρονική κάρτα χρήσης στον αναγνώστη ακριβώς κάτω από την οθόνη.
  3. Μόλις αναγνωριστεί η κάρτα, η κλειδαριά ανοίγει και το κοινόχρηστο ποδήλατο μπορεί να παραληφθεί και να χρησιμοποιηθεί.
Για οποιαδήποτε βοήθεια στην χρήση του συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μπορείτε να επικοινωνείτε με το κέντρο υποστήριξης της υπηρεσίας, στο τηλέφωνο 210 3004441.

Η επιστροφή ενός κοινόχρηστου ποδηλάτου, γίνεται με ακόμη πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο :
  1. Επιλέγεις μια κενή θέση στις βάσεις πρόσδεσης.
  2. Πιέζεις το πλήκτρο που αντιστοιχεί στην κλειδαριά της θέσης πρόσδεσης που επέλεξες και τοποθετείς το ποδήλατο στην κλειδαριά. Η ταυτότητα του κοινόχρηστου ποδηλάτου αναγνωρίζεται αυτόματα και η κλειδαριά ασφαλίζει, εκπέμποντας χαρακτηριστικό ήχο.
  3. Επιλέγοντας το κατάλληλο πλήκτρο (YES/ΝΑΙ – NO/ΟΧΙ) δηλώνεις αν το κοινόχρηστο ποδήλατο που επέστρεψες είναι σε καλή κατάσταση.
Κατά την πιλοτική περίοδο λειτουργίας, η χρήση των ποδηλάτων θα είναι δωρεάν ενώ στη συνέχεια θα υπάρχει μια χρέωση που θα ανέρχεται σε 1€ / ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου