Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Δεκαοκτώ μήνες φυλάκιση για τη γυναίκα που έριχνε φόλες (δηλητηριασμένα κεφτεδάκια) στα αδέσποτα στο Ελληνικό

Με ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ καταδικάστηκε χθες η Μ.Β. η οποία στις 20 Φεβρουαρίου 2016 συνελήφθη στο Ελληνικό Αττικής την ώρα που έριχνε δηλητηριασμένα
κεφτεδάκια στην διασταύρωση των οδών Πόντου και Πλαπούτα.

Την γυναίκα είδε γείτονάς της, ο οποίος επέστρεφε στο σπίτι του ξημερώματα. Ο άνδρας κάλεσε αμέσως το 100, οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης πήγαν επί τόπου, συνέλαβαν την Μ.Β. πήραν μαζί τους δείγμα της φόλας και την οδήγησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου στο Α.Τ. Ελληνικού.


Με εντολή εισαγγελέα η συλληφθείσα πήρε τριήμερη αναβολή για να απολογηθεί και έκτοτε η δίκη αναβλήθηκε άλλες τρεις φορές εντούτοις η τοξικολογική εξέταση της τροφής έδειξε ότι τα κεφτεδάκια ήταν όντως δηλητηριασμένα με φυτοφάρμακο, όπως ειπώθηκε χθες στο δικαστήριο.

Και η ίδια ουσία βρέθηκε και στα σπλάχνα της γάτας που δύο μέρες πριν εντοπιστεί η δράστης, είχε βρεθεί στην ίδια γειτονιά, όπως εξήγησε στο zoosos.gr, ο Αλέξανδρος, ο οποίος ήταν και μάρτυρας κατηγορίας.

Αναμένεται η βεβαίωση του διοικητικού προστίμου των 30.000 ευρώ

Στο δικαστήριο η κατηγορούμενη δεν παρουσιάστηκε αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο της και μόνη μάρτυρας υπεράσπισής της ήταν η κόρη της η οποία με γελοία επιχειρήματα προσπαθούσε να πείσει ότι η μητέρα της είχε βγει εκτός σπιτιού γιατί χτύπησε ο συναγερμός και όχι για να ρίξει τις φόλες.

Πλέον μετά την καταδίκη αναμένεται και η βεβαίωση του διοικητικού προστίμου των 30.000 ευρώ από το Αστυνομικό Τμήμα του Ελληνικού.

Η Τζέλα Παγώνη γραμματέας του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (Σ.Π.Α.Ζ.) που μίλησε στο zoosos.gr μας εξήγησε ότι σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος κράτησε τη γυναίκα που προσπάθησε να μπει στο σπίτι της για να αποφύγει τη σύλληψη του είπε «Δεν θα το ξανακάνω!» ζητώντας του να την αφήσει.

Πολύ σημαντικό είναι ότι στο δικαστήριο οι δύο υποθέσεις, δηλαδή η δολοφονία της γάτας με φόλα συσχετίστηκε με την υπόθεση της σύλληψης της συγκεκριμένης γυναίκας και έτσι η καταδίκη δεν έγινε για απόπειρα αλλά για την δηλητηρίαση του ζώου.

Κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής είχαν υποψίες ότι η συγκεκριμένη γειτόνισσά τους εξοντώνει με φόλες τα αδέσποτα ζώα, καθώς έχει ξεκληριστεί η γατοαποικία της περιοχής -πρόσφατα μάλιστα ένα ακόμα γατί βρέθηκε νεκρό από φόλα- ενώ το σκυλί του αδερφού του αυτόπτη μάρτυρα έπεσε θύμα της λίγες μέρες πριν την σύλληψη της γυναίκας, αφού έφαγε και αυτό δηλητηριασμένη τροφή αλλά κατάφεραν να το σώσουν μεταφέροντάς το αμέσως στον κτηνίατρο.

zoosos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου