Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018

Άγιος Δημήτριος: Η παραχώρηση του Ασυρμάτου είναι τελεσίδικη και αμετάκλητη κόντρα σε όσα λέγονται εκ του πονηρού

Η παραχώρηση του Ασυρμάτου στον Δήμο Αγίου Δημητρίου είναι τελεσίδικη και αμετάκλητη, παρά τα όσα λέγονται εκ του πονηρού, τονίζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη ΜΕΤΕΧΩ.

Όλα αυτά βέβαια
με την προϋπόθεση να γίνει χώρος πρασίνου, άθλησης και πολιτισμού, όπως προκύπτει από τα 5 εκατομμύρια που έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό της η Περιφέρεια Αττικής.

Η δημοτική παράταξη της Αριστεράς δεν παραλείπει να καρφώσει πρόσωπα και παρατάξεις που ήταν απόντες από τους αγώνες για τη διεκδίκηση του χώρου και τώρα διακινούν ανυπόστατα σενάρια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

 
Ο Ασύρματος αποτελεί εμβληματικό χώρο για το Δήμο Αγίου Δημητρίου και ανήκει αδιαπραγμάτευτα στο λαό του, μετά από δεκαετίες αγώνων των δημοτών.

Η δημοτική παράταξη ΜΕΤΕΧΩ συμμετείχε ενεργά στο κίνημα των κατοίκων για τη διεκδίκηση του Ασυρμάτου και συνέβαλε σύμφωνα με τις δυνάμεις της, στην τελική παραχώρησή του στην πόλη μας.

Η παραχώρηση είναι τελεσίδικη (ΕΤΑΔ με αρ.2667/6.4.17 ) και αμετάκλητη κόντρα σε όσα εκ του πονηρού διακινούνται εσχάτως στην πόλη μας με την προϋπόθεση να γίνει χώρος πρασίνου, άθλησης και πολιτισμού.

Η Περιφέρεια Αττικής (η νομική της υπηρεσία έχει ελέγξει όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα) επιχορηγεί το έργο (έχει ήδη εγγράψει στον προϋπολογισμό της 5 εκ. ευρώ).

Συμφωνούμε και θεωρούμε αυτονόητη την ομόφωνη απόφαση της ΚΕΔΕ που έλαβε κατά την χθεσινή της συνεδρίαση (17/10/18) , η οποία καλεί τους δήμους να λάβουν απόφαση για την αίτηση ακυρότητας στο ΣΤΕ, για τους ΚΑΕΚ που περιλαμβάνει το ΦΕΚ Β 2320/19-6-2018 που αφορούν ακίνητα ιδιοκτησία τους, αν και στην περίπτωση του Ασυρμάτου πρόκειται για παραχώρηση χρήσης.

Προκαλεί απορία, σε τοπικό επίπεδο, το όψιμο ενδιαφέρον παρατάξεων και προσώπων που ουσιαστικά αγνοούσαν το πρόβλημα του Ασυρμάτου, που ήταν σε εκκρεμότητα επί πολλές δεκαετίες.

Δεν συμμετείχαν ποτέ στους αγώνες των κατοίκων της περιοχής για την τύχη του Ασυρμάτου και ουδέποτε τους απασχόλησε ουσιαστικά.

Ήταν τραγικά ΑΠΟΝΤΕΣ.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να ξεπεράσει άμεσα νομικές και ρυμοτομικές εκκρεμότητες, ώστε το πάρκο να αρχίσει να «παίρνει σάρκα και οστά».

Είναι ο μόνος τρόπος να δοθεί αποστομωτική απάντηση σε όσους θυμήθηκαν τώρα τον Ασύρματο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου