Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ – «ΑΚΡΟΒΑΤΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΟΣ» από την Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης

Ο Νίκος Καζαντζάκης ως «ακροβάτης πάνω από το χάος» σε σκηνοθεσία Λευτέρη Χαρωνίτη (2008, έγχρωμη, 98') θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στις 8.00 το βράδυ στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του  ΟΠΕ (Μ. Αντύπα 86).

Μια ταινία μεγάλου μήκους μικτής τεχνικής (ντοκουμέντα, δραματοποιημένες σκηνές και χρήση ψηφιακής τεχνολογίας) για τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη. Ενα κινηματογραφικό έργο, που ανιχνεύει τον πυρήνα της ρωμαλέας σκέψης, την περιπετειώδη ζωή και το βαθύ ψυχισμό της πληθωρικής προσωπικότητάς του. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε μια άγνωστη πτυχή της πνευματικής δραστηριότητας του Καζαντζάκη, της γραφής σεναρίου, δεδομένου -όπως αναφέρει ο Λευτέρης Χαρωνίτης- ότι είναι από τους πρώτους που διείδαν τη μεγάλη εξέλιξη του κινηματογράφου, στη δεκαετία του 1920.
 
Θα ακολουθήσει συζήτηση με εισηγητές τους Λευτέρη Χαρωνίτη (σκηνοθέτη της ταινίας), Θανάση Αγάθο (Λέκτορα Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών) και Τάσο Γουδέλη (συγγραφέα, κριτικό κινηματογράφου και λογοτεχίας, σκηνοθέτη).

Πηγή :   http://www.klh.gr/season.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου