Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

"Ξένοιαστος καβαλάρης" στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας"

Η ταινία "ξένοιαστος καβαλάρης - easy rider" παροβάλλεται την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στις 7.30 το βράδυ από τους εθελοντές του Αυτοδιαχειριζόμενου πρ. Κάμπινγκ Βούλας.
Η προβολή θα γίνει στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο των πεζών.
Παίζουν: Πίτερ Φόντα, Ντενις Χοπερ,Τζακ Νίκολσον.
Σκηνοθέτης: Ντενις Χοπερ. 
Διάρκεια: 92 λεπτά 
Κατηγορία: Περιπέτεια
Έτος Παραγωγής: 1969



Υπόθεση:

Με τα χρήματα κάποιας συναλλαγής, δύο βαποράκια κοκαΐνης o "Γουάιτ" και ο "Μπίλι", τους οποίους υποδύονται οι χαρισματικοί ηθοποιοί Πίτερ Φόντα και Ντένις Χόπερ αντίστοιχα , δυο περιθωριακοί τύποι που αποφασίζουν να κάνουν ένα μακρινό ταξίδι με τις μοτοσυκλέττες τους, προς αναζήτηση καινούριων εμπειριών από το Λος Αντζελες μέχρι το Νότο και να γιορτάσουν εκεί το καρναβάλι.
 
Στο δρόμο συναντούν διάφορους χαρακτήρες, έναν οικογενειάρχη αγρότη, μια ομάδα σε κάποιο κοινόβιο, δύο πόρνες στη Νέα Ορλεάνη και έναν αλκοολικό 
δικηγόρο, τον "Τζορτζ Χάνσον" (Τζακ Νίκολσον), ο οποίος τους ακολουθεί και τους βοηθά να βρουν την προσωπική τους ελευθερία.
 
Ο "Ξένοιαστος καβαλάρης" είναι μια ταινία που σημάδεψε την ιστορία του κινηματογράφου και που θεωρείται πλέον κλασσική.
Το σενάριο περιγράφει τις περιπέτειες δυο περιπλανώμενων μοτοσυκλετιστών, που προσπαθούν να ανακαλύψουν τον πραγματικό εαυτό τους και παράλληλα να γνωρίσουν την ζωή. 'Ολα αυτά συμβαίνουν στα τέλη της δεκαετίας του '60, μιας εποχής που σημαδεύτηκε από την αμφισβήτηση των ηθικών αρχών της κοινωνίας και την επανάσταση των νέων ενάντια στο κατεστημένο. 

Στην ταινία ακούγονται αξέχαστες επιτυχίες συγκροτημάτων της εποχής, όπως: Steppenwolf, The Byrds, The Band, The Jimi Hendrix Experience, Little Eva και The Electric Prunes.

Η ταινία - στην οποία αναβιώνουν παραστατικά η ζωή και η νοοτροπία της νεολαίας την δεκαετία του '60 - έγινε μεγάλη εμπορική επιτυχία. Ο Τζακ Νίκολσον ήταν υποψήφιος για 'Οσκαρ Β ανδρικού ρόλου, ενώ η ταινία προτάθηκε για 'Οσκαρ πρωτότυπου σεναρίου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου