Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2015

Καθαρίστε τη Μεσόγειο!

Φέτος πες έμπρακτα «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ» στο περιβάλλον με αφορμή τον Παγκόσμιο εορτασμό του στις 5 Ιουνίου.

Πάρε μέρος στην πιο ιστορική εκστρατεία καθαρισμών της χώρας, που συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια σταθερής υλοποίησης.

ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ!
Γίνε ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντές, που από το 1995 έχουν δώσει πνοή στην εκστρατεία του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS κι έχουν συμβάλει, μέσα από τη συμβολική προσπάθεια των καθαρισμών, στη διάδοση του μηνύματος για διαφύλαξη του παράκτιου περιβάλλοντος.

Η φετινή εκστρατεία επικεντρώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην ειδικότερη ανάδειξη του προβλήματος της πλαστικής σακούλας μεταφοράς και συσκευασίας μιας χρήσης στη θάλασσα και τις ακτές, εναρμονιζόμενη και με τις ευρωπαϊκές πολιτικές που αναγνωρίζουν, επισήμως πλέον, την ένταση και την κρισιμότητά του.

ΕΧΕΙΣ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΗΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ!
Μέχρι τις 30 Ιουνίου που λήγει η τυπική διάρκεια της εκστρατείας έχεις αρκετό χρόνο να οργανώσεις και να υλοποιήσεις έναν καθαρισμό, με την οικογένεια, τους φίλους, τους συνεργάτες σου ή όποιον άλλο μοιράζεται το ενδιαφέρον σου για το περιβάλλον.

ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ
Ακολούθησε το παράδειγμα των πάνω από 12.350 πολιτών που ήδη έχουν δώσει δυναμικό «παρών» στη φετινή εκστρατεία. Όρισε τον τόπο και το χρόνο που θέλεις να γίνει ο καθαρισμός, συμπλήρωσε την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής ή στείλε την επισυναπτόμενη φόρμα συμμετοχής συμπληρωμένη στο medsoscleanup @ gmail.com ή με φαξ στο 210 8228795.

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS συντονίζει όλη την προσπάθεια, στέλνοντας σακούλες απορριμμάτων και έντυπο ενημερωτικό υλικό (καρτ-ποστάλ και Φύλλα Καταγραφής Απορριμμάτων και Παρατήρησης Φυσικών Περιοχών - υλικό που στη συνέχεια επεξεργάζεται το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου Πατρών), «ανεβάζοντας» στην ιστοσελίδα του πληροφοριακό υλικό και διοργανώνοντας κεντρικούς καθαρισμούς στην Αττική και αλλού.

SHOOT THE PLASTIC BAG
Κάνε το μήνυμά σου ενάντια στην πλαστική σακούλα… ΤΕΧΝΗ. Στη διάρκεια του καθαρισμού, φωτογράφισε την πλαστική σακούλα που σε «εμπνέει» και πάρε μέρος στο διαγωνισμό SHOOT THE PLASTIC BAG με δώρο μια φωτογραφική μηχανή.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Λουκία Καλαϊτζή, Υπεύθυνη Συντονισμού Εκστρατείας,
τηλ/φαξ : 210 8228795, email: press@medsos.gr\n.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου