Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Δεν υπάρχει έλλειψη φαρμάκων στο Λαϊκό διαβεβαιώνει η διοίκηση του νοσοκομείου

Απαντώντας σε σχετική καταγγελία του ΙΣΑ,ο διοικητής του νοσοκομείου διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με έλλειψη φαρμάκων και υλικών.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση - απάντησή του, ο Ηρακλής Χαρμανίδης αναφέρει:


"Το Γ.Ν.Α. "ΛΑΪΚΟ", εκτελώντας ομαλά τον προϋπολογισμό του και χωρίς να αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα χρηματοδότησης, έχει προμηθευτεί και διαθέτει όλα τα φάρμακα και υλικά που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του και τη φροντίδα των ασθενών.


Στο Γ.Ν.Α. "ΛΑΪΚΟ" πραγματοποιήθηκε από τις 2/1/2017 έως και τις 8/1/2017, όπως κάθε χρόνο, η προγραμματισμένη ετήσια διαδικασία απογραφής φαρμάκων και υλικών. Κατά τη διάρκεια της απογραφής τυχόν παραγγελίες πραγματοποιούνται με δελτία αποστολής.

Η αδυναμία συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας, αποκλειστικής αντιπροσώπου συγκεκριμένωνογκολογικών φαρμάκων, να ανταποκριθεί στο αίτημα του νοσοκομείου για προμήθεια των ανωτέρω φαρμάκων με δελτία αποστολής οδήγησε στην αναβολή των ογκολογικών θεραπειών της Δευτέρας 9/1/2017 για περιορισμένο αριθμό ασθενών.

Στην εταιρεία δόθηκε η επιλογή να παραδώσει τα εν λόγω φάρμακα είτε την Πέμπτη 5/1/2017 είτε νωρίς το πρωί της Δευτέρας 9/1/2017, μετά την ολοκλήρωση της απογραφής, οπότε και θα ετίθετο εκ νέου σε λειτουργία το πληροφοριακό σύστημα του νοσοκομείου.


Οι αναβληθείσες θεραπείες της Δευτέρας 9/1/2017 πραγματοποιήθηκαν τμηματικά κατά τις αμέσως επόμενες ημέρες, Τρίτη 10/1, Τετάρτη 11/1 και Πέμπτη12/1. Οι προγραμματισμένες θεραπείες της Τρίτης 10/1, Τετάρτης 11/1 και Πέμπτης 12/1 πραγματοποιήθηκαν κανονικά."


Τι είχε καταγγείλει ο ΙΣΑ

Ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία οι οποίες , έχουν αποτέλεσμα να αναβάλλονται προγραμματισμένες θεραπείες καταγγέλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και εκφράζει την έντονη ανησυχία του, για την αδυναμία των δημόσιων νοσοκομείων να προμηθευτούν φάρμακα και υλικά που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Υγειονομικό προσωπικό και ασθενείς έχουν ενημερώσει τον ΙΣΑ, το τελευταίο χρονικό διάστημα για σοβαρές ελλείψεις που καθιστούν προβληματική τη λειτουργία των νοσοκομείων και εγκυμονούν κινδύνους για τους ασθενείς.

Σε ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος αναφέρεται στο "χαρακτηριστικό παράδειγμα" του Λαϊκού νοσοκομείου ,το οποίο "παρουσιάζει πολύ συχνά ελλείψεις, σε ογκολογικά φάρμακα ,με αποτέλεσμα οι θεραπείες των ασθενών να μη γίνονται στο ενδεδειγμένο χρονικό διάστημα .Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα το νοσοκομείο ,για άλλη μια φορά, ακύρωσε προγραμματισμένες θεραπείες ογκολογικών ασθενών"

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης επισημαίνει οτι η «Η αναβολή των θεραπειών μπορεί να έχει δυσμενή επίπτωση στην αποτελεσματικότητά τους και σε κάθε περίπτωση συνιστά παραβίαση της ορθής επιστημονικής πρακτικής. Επίσης βάζει σε μεγάλη ταλαιπωρία την ευαίσθητη ομάδα των ογκολογικών ασθενών ,οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις έρχονται από την επαρχία για να κάνουν τη θεραπεία τους. Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη και δεν μπορεί να συνεχιστεί.»

Ο ΙΣΑ τονίζει τέλος οτι υγειονομικό προσωπικό και ασθενείς έχουν ενημερώσει τον ΙΣΑ, το τελευταίο χρονικό διάστημα, για σοβαρές ελλείψεις που καθιστούν προβληματική τη λειτουργία των νοσοκομείων και εγκυμονούν κινδύνους για τους ασθενείς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου