Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ελληνικό-Αργυρούπολη: "Καταληψίας εργολάβος αγνώστων στοιχείων" ή "πώς η τρίχα γίνεται τριχιά"

Στην προσφιλή τακτική του κ. Κωνσταντάτου να αφήνει αιχμές για κακοδιαχείριση στη διοίκηση Κορτζίδη απαντάει με ανάρτηση στο ιστολόγιό της η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης:

Με την από 2/2/2015 επιστολή του προς τον επικεφαλής της παράταξής μας, ο κ. Κωνσταντάτος, προσποιούμενος ότι δεν γνωρίζει και αφήνοντας σαφείς αιχμές για κακοδιαχείριση, θέτει ορισμένα ερωτήματα σχετικά με τη χρήση από εργολάβο, δημοτικού χώρου δίπλα στο νεκροταφείο Αργυρούπολης.

Πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια κατασκευής και ανάδειξης ανύπαρκτων "προβλημάτων" με σκοπό την κατασυκοφάντηση της διοίκησής μας και του επικεφαλής της. 

Η αλήθεια έχει ως εξής:


Πράγματι η διοίκησή μας παραχώρησε τη χρήση του συγκεκριμένου χώρου σε εργολάβο, για όσο χρόνο πραγματοποιούσε έργα συντήρησης εγκαταστάσεων του Δήμου μας.

Ο χώρος παραχωρήθηκε σε αυτόν προς το τέλος του 2013, με σκοπό την εναπόθεση εργαλείων που χρησιμοποιούσε, δηλαδή σκαλωσιές και ξυλεία, όταν ανέλαβε την εργολαβία συντήρησης των σχολικών κτηρίων στο συγκρότημα της οδού Ολυμπίας. Αυτή είναι η συνήθης και φυσιολογική πρακτική που ακολουθούν όλοι οι δήμοι, με εργολάβους που πραγματοποιούν έργα στην επικράτειά τους.


Άλλωστε όταν εμείς αναλάβαμε τη διοίκηση του ενιαίου Δήμου το 2011, στον ίδιο χώρο βρήκαμε υλικά και εργαλεία εργολάβων που είχαν πραγματοποιήσει ή πραγματοποιούσαν έργα στην Αργυρούπολη όπως του φυσικού αερίου, της ΔΕΗ και του ποδηλατοδρόμου (για τον οποίο -τον ποδηλατόδρομο- είχε δοθεί χώρος και στην είσοδο της Γερουλάνου και στην πλατεία Βάρναλη).


Ο εργολάβος δεν περίφραξε το οικόπεδο όπως ανακριβώς ισχυρίζεται ο κ. Κωνσταντάτος. Η περίφραξη υπήρχε από πριν.

Το χώρο αυτό χρησιμοποίησε μέχρι και τον Αύγουστο του 2014 (δηλαδή λιγότερο από 1 χρόνο επί της δικής μας διοίκησης και όχι 3 χρόνια όπως ανακριβώς ισχυρίζεται ο κ. Κωνσταντάτος), για τις συνεχόμενες εργολαβίες συντήρησης που είχε αναλάβει μετά τα σχολεία της οδού Ολυμπίας. Δηλαδή τις εργασίες συντήρησης στο 1ο Δημοτικό Αργυρούπολης, στο Μίκης Θεοδωράκης, σε μικρό κτίσμα στον Υμηττό στη θέση πατητήρι (μέσω του ΣΠΑΥ) και στο 3ο Λύκειο Αργυρούπολης.

Η χρήση του οικοπέδου από τον εργολάβο ήταν γνωστή στην υπηρεσία των τεχνικών συνεργείων του Δήμου με την οποία είχε συνεργασία.

Συνεπώς δεν υπήρχε λόγος να στείλει ο κ. Κωνσταντάτος την οικονομική υπηρεσία για να διερευνήσει το "μυστήριο". Θα μπορούσε απλά να ρωτήσει την υπηρεσία των τεχνικών συνεργείων.


Αλλά το χειρότερο δεν είναι αυτό.

Όταν τελείωνε η θητεία μας τον Αύγουστο του 2014 και μαζί και οι εργασίες συντήρησης που ο συγκεκριμένος εργολάβος έκανε στο Δήμο, τον ενημερώσαμε ότι θα πρέπει να μιλήσει με τη νέα διοίκηση.

Όπως ενημερωθήκαμε από τον ίδιο, μίλησε διαδοχικά με την υπηρεσία και με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και κάθε άλλο παρά του ζήτησαν να απομακρύνει από το οικόπεδο τα πράγματά του. Στη συνέχεια ο Δήμος τον κάλεσε να δώσει προσφορά για την ενοικίαση σκαλωσιών για το βάψιμο του δημαρχείου. Το Γενάρη του 2015 τον κάλεσε πάλι ο Δήμος και του ζήτησε να μαζέψει λίγο τις σκαλωσιές και την ξυλεία του, προκειμένου να τοποθετήσει ο Δήμος δικά του οικοδομικά υλικά.

Τέλος πριν λίγες μέρες ο εργολάβος πρόσφερε χωρίς ανταμοιβή, εργασία στο σοβάτισμα του δημαρχείου λόγω έλλειψης προσωπικού του Δήμου.

Όλα αυτά μπορεί να τα επιβεβαιώσει και ο ίδιος, αν του ζητηθεί.


Από τα παραπάνω φαίνεται ξεκάθαρα ότι η διοίκηση του κ. Κωνσταντάτου και γνώριζε ποιος ήταν ο εργολάβος και πως βρίσκονταν στο συγκεκριμένο χώρο και δεν του ζήτησε ποτέ να αποχωρήσει και είχε συνεργασία μαζί του.


Τι εξυπηρετεί λοιπόν όλη αυτή η σκηνοθεσία, με την έγγραφη εντολή του κ. Κωνσταντάτου στην οικονομική υπηρεσία να "διερευνήσει" το "θέμα" και με τη δημιουργία σχετικής αλληλογραφίας, που θα προσδίδει κάποια "βαρύτητα" στην όλη υπόθεση;


Θα μπορούσε κανείς να πει ότι όλα αυτά φαίνονται αστεία.

Δυστυχώς όμως ταυτόχρονα, συνιστούν μια λογική και συμπεριφορά επικίνδυνη για τη δημοτική μας ζωή και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστούν από κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο.

Πηγή: dsellar.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου